Infofinanciar > Info > În primăvară încep lucrările la cele mai mari proiecte feroviare din ţară
Info

În primăvară încep lucrările la cele mai mari proiecte feroviare din ţară

Rețeaua feroviară a Rusiei europene este de aproape șapte ori mai densă decât cea întâlnită în partea asiatică a țării; sursă foto: dreamstime.com
Foto: dreamstime.com

Încep lucrările la cele mai mari proiecte feroviare din ţară,  după aproape doi ani de întârziere. Astfel, încep lucrările pentru tunelurile de pe linia CFR Brașov-Sighișoara, cele mai lungi tuneluri din România.Un pas important pentru modernizarea Coridorului IV Arad – Constanta.

Cele două tuneluri au o lungime totală de 12 km cale dublă, deci, se vor fora 24 km de galerie de cale ferată. Este cel mai mare proiect feroviar din țara noastră, cu un cost de aproape 6 miliarde de lei. El este finanțat din Fondul Comisiei Europene pentru Interconectare Europeană.

Primele două cârtițe sau utilaje TBM sunt pe poziții și vor începe lucrările pe 29 februarie, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

Cele mai mari proiecte feroviare

Ionuț Săvoiu: ”La sfârșitul lunii februarie lucrurile încep să se miște. Au fost instalate cele două TBM-uri, sunt și celelalte două transportate în România. Deci, vor fi patru fronturi de lucru. O să dureze cam trei ani toată activitatea de acolo. Sperăm noi că acest missing link din coridorul de transport feroviar să fie odată și odată finalizat”.

La începutul verii se redeschide și linia de tren București-Giurgiu, pe care nu se mai circulă din 2005. Pe lângă linia directă București-Giurgiu, se reface astfel cu fonduri europene și legătura feroviară fără deviere cu Bulgaria. Vom avea, pe timpul verii, trenuri turistice spre Grecia și Turcia.