Infofinanciar > Info > Primăriile cer Guvernului să crească taxele și impozitele cetățenilor!
Info

Primăriile cer Guvernului să crească taxele și impozitele cetățenilor!

taxe (sursă foto: observatornews.ro)
sursa foto arhiva companiei

Primăriile din România au cerut Guvernului să implementeze creșteri semnificative ale taxelor și impozitelor pentru toate imobilele și terenurile din țară. Măsura vine în încercarea de a face față lipsei de fonduri care a afectat bugetele locale în ultimele luni ale anului.

Confruntate cu o situație financiară precară, primăriile au propus această măsură drastică pentru a evita crizele bugetare și pentru a asigura finanțarea necesară cheltuielilor locale.

Solicitările primăriilor au fost adresate Guvernului într-un context în care autoritățile locale se confruntă cu dificultăți financiare semnificative. Dificultățile au fost accentuate de adoptarea ordonanței de austeritate. Guvernul, la rândul său, caută soluții pentru a susține financiar primăriile. Unele surse indică o posibilă alocare de 1,5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru această necesitate.

Pe lângă aceasta, primăriile doresc să revizuiască sistemul de impozitare pentru case și terenuri. Asta având în vedere implicațiile financiare și necesitatea consolidării veniturilor locale. Aceste măsuri au fost propuse în speranța asigurării unei funcționări sustenabile a administrațiilor locale în viitor, potrivit Mediaflux.