Infofinanciar > Info > Prima vacanță din 2024! Când vor avea elevii liber
Info

Prima vacanță din 2024! Când vor avea elevii liber

elevi școală vacanță (sursă foto: stirileprotv.ro)
sursă foto: stirileprotv.ro

Vacanța de iarnă este pe sfârșite. Se numără ultimele zile din liberele elevilor de la început de an. Chiar și așa, veștile sunt unele bune pentru elevi. Căci în foarte scurt timp, aceștia vor avea din nou liber. Totul este trecut, în mod oficial, în structura anului școlar 2023 – 2024. Acest program s-a realizat și în conformitate cu legea, în ceea ce privește zilele libere oferite de stat.

La momentul de față, elevii din toată țara se află în pauză de la lecții și studii. Aceștia se vor întoarce în bănci luni, 8 ianuarie, după vacanța de iarnă cu ocazia Crăciunului și Anului Nou. Iar mai departe, potrivit structurii anului școlar 2023 – 2024, începe în aceeași zi modulul al treilea care va dura doar câteva săptămâni. Acest al treilea modul se va încheia diferit. Căci fiecare inspectorat școlar în parte va decide când se va lua din nou vacanță.

Prima vacanță din 2024

În acest fel, elevii vor avea din nou vacanță în cea de-a doua lună a anului 2024, în februarie. Este vorba de această dată de o săptămână liberă de la studii și cursuri. Aceștia vor avea liber șapte zile în perioada 12 februarie – 3 martie, în funcție de decizia echipei de la inspectorat. În acest fel, modulul 3 al anului școlar 2023 – 2024 se va sfârși pe 3 februarie, 10 februarie sau 17 februarie 2024.  Acestă structură, împărțirea anului școlar în module, reprezintă varianta agreată de autorități și în ceea ce privește anul școlar 2024-2025, „pentru stabilitate şi predictibilitate”.

„Având în vedere concluziile pedagogice, cât şi studiul de percepţie făcut public în săptămânile anterioare, am preferat, în interesul stabilităţii şi al predictilităţii, să păstrăm această structură de an şcolar şi să încercăm ca toate eforturile noastre, de exemplu efortul pentru simulări pentru examenele naţionale, să fie corelate cu structura, adică practic am mutat un pic mai devreme simulările, în ideea că rezultatele la simulări pot fi discutate cu familiile şi pot servi pentru recuperarea materiei înainte de examenele naţionale”, a transmis Ligia Deca, ministrul Educației, citat de playtech.ro.

Structura anului școlar

Astfel, după finalizarea modulului al treilea, urmează și modulul 4. Căci anul școlar este structurat în cinci astfel de module. Potrivit informațiilor oficiale, cursurile încep în modul al patrulea de luni, 26 februarie 2024, respectiv luni, 4 martie 2024 sau luni, 11 martie 2024. Căci, cum s-a precizat anterior, vacanțele se iau la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până vineri, 26 aprilie 2024.

După aceea, urmează vacanța de primăvară, sau Vacanța de Paște. Aceasta va începe de sâmbătă, 27 aprilie 2024 și va ține până marți, 7 mai 2024. Dată la care va începe și ultimul modul al aunlui școlar, Modulul 5. Iar acesta va ține până vineri, 21 iunie 2024. Când începe Vacanța Mare ce va ține de la 22 iunie 2024, până duminică, 8 septembrie 2024.