Infofinanciar > Lumea la zi > Dar dacă la prezidențiale apare și un al treilea candidat puternic? Lui Biden și lui Trump li se pregătește o surpriză
Lumea la zi

Dar dacă la prezidențiale apare și un al treilea candidat puternic? Lui Biden și lui Trump li se pregătește o surpriză

Alegeri SUA candidat (sursă foto: CNN)
sursă foto: arhiva companiei

Grupul centrist din statele Unite „No Labels” a anunțat vineri, 8 martie, că va merge mai departe cu selectarea candidaților. Membrii acestui grup politic doresc care să-i provoace pe președintele Biden și pe Donald Trump în alegerile din noiembrie.

Organizația afirmase că nu va prezenta un candidat la prezidențiale și vicepreședinție care nu au șanse reale de a câștiga Casa Albă. „Mai devreme, am condus o discuție cu cei 800 de delegați No Labels din toate cele 50 de state. Acești cetățeni lideri au petrecut luni de zile discutând unii cu alții despre tipul de conducere pe care doresc să îl vadă la Casa Albă în 2024.

Nu eram sigur exact unde vor ajunge astăzi delegații No Labels, dar au transmis un mesaj fără echivoc: Continuați!”, a declarat președintele convenției naționale No Labels, Mike Rawlings, într-o declarație. „Ei au votat aproape în unanimitate pentru a continua proiectul nostru pentru 2024 și pentru a trece imediat la identificarea candidaților care să facă parte din lista prezidențială a Unității”, a adăugat Rawlings.

Al treilea candidat

„Acum că No Labels a primit aprobarea delegaților, vom accelera acțiunile de informare a candidaților și vom anunța joi, 14 martie, procesul de selectare a candidaților pentru biletul Unity”. No Labels a depus eforturi pentru a obține accesul la vot în toate cele 50 de state și a luat în calcul foști candidați pentru 2024. Pe listă se afla fostul guvernator al Carolinei de Sud, Nikki Haley, și fostul guvernator al New Jersey, Chris Christie, în cadrul deliberărilor cu privire la cine ar putea face parte din partea republicană a biletului bipartizan.

Grupul nu a dezvăluit public cine se află pe lista scurtă de posibili candidați. Se subliniează că se concentrează mai întâi pe obținerea accesului la vot. Înainte de a se retrage miercuri din cursa republicană, Haley a exclus o candidatură din partea unei terțe părți. A spus că este republicană, în ciuda faptului că nu l-a susținut pe Trump.

Surpriza pentru Biden și Trump

Reprezentantul Dean Phillips, care și-a suspendat și el campania miercuri, exclusese anterior o candidatură cu No Labels. Un alt potențial candidat, senatorul demisionar Joe Manchin, a declarat luna trecută că, de asemenea, nu va participa la o candidatură prezidențială din partea unei terțe părți.

„Din sondaj în sondaj, două treimi dintre alegătorii americani sunt nemulțumiți de alegerile pe care le vor avea în 2024. No Labels lucrează pentru a le oferi alegătorilor americani o opțiune mai bună. Asta în cazul în care vor dori acest lucru”, afirmă grupul pe site-ul său. Membrii argumentează faptul că „acest moment nu seamănă cu niciun alt moment din istoria politică modernă a SUA”. De asemenea, conform acestora, ar putea favoriza un candidat terț de succes.

Biden și Trump se confruntă deja cu trei candidați terțiari importanți, independenții Cornel West și Robert F. Kennedy Jr. precum și Jill Stein din partea Partidului Verde, scrie New York Post.