Infofinanciar > Lumea la zi > Previziuni pentru 2024. Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului
Lumea la zi

Previziuni pentru 2024. Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului

Prețul Bitcoinului a înregistrat o creștere de peste 6%
sursa foto dreamstime

Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului 2024. După ce și-a revenit în această săptămână, potrivit Standard Chartered. Moneda virtuală a urcat cu 11,7% până la un nou maxim al anului, ajungând la peste 47.500 de dolari. Asta în condițiile în care fluxurile de ETF-uri spot au încetinit semnificativ și nu ar trebui să mai existe tendințe de accelerare.

După ce nu a reușit să satisfacă speranțele pieței în ianuarie, Bitcoin a crescut brusc până la cel mai ridicat nivel din 2024. Moneda virtuală a câștigat 11,7% pe parcursul săptămânii, ajungând la un preț de aproximativ 47.565 de dolari. Această schimbare de noroc face ca ținta de preț de 100.000 de dolari să rămână realizabilă până la sfârșitul anului. Aceste previziuni fiind evidențiate de Geoff Kendrick de la Standard Chartered.

Previziuni pentru 2024

Șeful departamentului de cercetare FX are de mult timp așteptări optimiste pentru criptomonedă. Acesta anticipează că prețul va ajunge la 200.000 de dolari până la sfârșitul anului 2025. O parte din previziunile sale se bazează pe optimismul din jurul noilor ETF-uri Bitcoin spot. Care au fost aprobate de Securities and Exchange Commission pe 10 ianuarie. La vremea respectivă, Kendrick a susținut că aceste noi vehicule de investiții ar trebui să genereze intrări masive în sectorul cripto. Oferind o cale de ieșire pentru ca actorii financiari mai tradiționali să se alăture acestui spațiu.

În schimb, Bitcoin s-a prăbușit puternic după ce ETF-urile spot au intrat pe piață. Iar costul criptomonedei a atins un minim de aproximativ 39.450 de dolari la sfârșitul lunii ianuarie.

Performanța mixtă a Bitcoin

Cei mai mulți au citat ieșirile masive ale ETF-ului Grayscale ca fiind un factor pentru performanța mixtă a bitcoin. Vehiculul de investiții a fost convertit dintr-un fond fiduciar preexistent de Bitcoin. Ceea ce înseamnă că deținea deja miliarde de monede virtuale înainte de a trebui să concureze cu alte 10 ETF-uri. Acest lucru a dus la o creștere bruscă a ieșirilor, fondul GBTC pierzând 2,5 miliarde de dolari în cea mai slabă săptămână a sa, se arată într-o notă a JPMorgan.

Dar acest lucru a încetinit în mod semnificativ, ceea ce ar putea fi un posibil motiv pentru care bitcoin a crescut din nou „Cred că se datorează pur și simplu schimbării dinamicii fluxului în noile ETF-uri americane. Vânzările GBTC par să fi încetinit (la o medie de 59 de milioane de dolari pe zi în această săptămână). În timp ce fluxurile în celelalte ETF-uri continuă să fie puternice (o medie de 244 de milioane de dolari pe zi în această săptămână)” , a sugerat Kendrick într-un e-mail .

Acest lucru este suficient pentru a îndeplini condițiile necesare ale prognozei de preț de la sfârșitul anului.  Anterior, Kendrick a subliniat că între 437.000 și 1,32 milioane de bitcoini noi ar trebui să fie deținuți în cele din urmă de ETF-uri spot. Ceea ce ar putea face posibil un preț de 200.000 de dolari. Pe măsură ce ieșirile se opresc complet, intrările nete ar trebui să poată ajunge la 50 de miliarde de dolari până la 100 de miliarde de dolari, conform Business Insider.