Infofinanciar > Info > Prețurile RCA, plafonate. Cât va dura această măsură
Info

Prețurile RCA, plafonate. Cât va dura această măsură

asigurare rca sursa foto economedia.ro
Sursa foto Arhiva companiei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis mai multe informații legate de prețurile polițelor RCA. Acestea ar urma să rămână plafonate până la finalul anului curent. Costul acestora ar trebui să rămână la valoarea celui din februarie.

Proiectul Asociației de Supraveghere Financiară a fost trimis către Ministerul Finanțelor. Această propunere este mai mult o prelungire a Hotărârii de Guvern.

Prețul la polițele RCA plafonat

„Consiliul ASF a aprobat un proiect de prelungire a Hotărârii de Guvern care stabileşte tarifele maximale pe care societăţile de asigurări le vor practica, adică cele de la sfârşitul lunii februarie 2023. Propunerea noastră este de a prelungi această HG până la data de 31 decembrie. Nu există modificări, avem o simplă propunere de prelungire a HG, este un proiect pe care noi l-am înaintat Ministerului de Finanţe”, a declarat directorul general al Direcției Generale Asigurări, Valentin Ionescu.

Prin intermediul acestui proiect se dorește compensarea inflației. De asemenea, pe piața polițelor RCA a aduce și o stabilitate după falimentul Euroins.

„Deci ne-am dorit să avem o stabilitate în piaţă pe care am avut-o, o repartizare a cotei de piaţă rămase după ieşirea Euroins cât mai uniformă şi corectă către societăţile care îşi pot permite această cotă – şi lucrul acesta s-a întâmplat – şi o stabilitate a preţurilor în marja pe care companiile de asigurări au avut-o la sfârşitul lunii februarie”, a declarat directorul general, Valentin Ionescu.

De asemenea, directorul general al Direcției Generale Asigurări a transmis că această măsură este una extrem de benefică pentru cumpărători. În acest fel, asiguratorii s-au raportat tot la tarifele ce erau în luna februarie a acestui an, conform digi24.ro.

Beneficii pentru români după expirarea polițelor Euroins

„De când a fost în vigoare această HG, noi am monitorizat evoluţiile din piaţă şi cred că a adus un avantaj consumatorilor, celor care îşi cumpără poliţe RCA, în sensul că asigurătorii s-au raportat la preţurile raportate la sfârşitul lunii februarie”, a transmi Valention Ionescu.

Polițele emise de Euroins și-au pierdut valabilitatea la data de 8 septembrie 2023. Acest lucru a fost transmis de ASF prin intermediul unui comunicat de presă.

„În acest context, potrivit legislaţiei în vigoare, ASF anunţă că poliţele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând poliţele de garanţii, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile şi se împlineşte la data de 7.11.2023)”, se arată în comunicat.