Infofinanciar > Info > Prețurile la pompă au crescut din nou. Litrul de motorină atinge un nou maxim
Info

Prețurile la pompă au crescut din nou. Litrul de motorină atinge un nou maxim

Pompă
Sursa foto: Arhiva companiei

De la începutul acestui an, o dată cu majorarea accizei la combustibil, prețurile la pompă cresc constant.

Săptămâna aceasta, prețurile la pompă au înregistrat o nouă majorare. Asta după ce ultima scumpire data de vineri. Astfel, marți, 27 februarie, prețul pentru un litru de benzină standard varia între 7,08 și 7,23 lei litrul. Benzina premium se vinde cu 7,64 – 7,88 lei litrul.

Un salt și mai consistent a înregistrat motorina. Prețul pentru un litru de motorină standard, variază, în funcție de furnizor, între 7,56 și 7,65 lei. În cazul motorinei premium aceasta a depășit la unele stații pragul psihologic 8 lei litrul. Prețul minim este de 7,92 lei litrul, în timp ce cel maxim depășește 8,16 lei.

Conform estimărilor specialiștilor este posibil ca, în curând, și motorina standard să treacă de 8 lei. Cererea de motorină este mare, iar Uniunea Europeană se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu acest combustibil. Importurile europene din Statele Unite aproape că s-au înjumătăţit luna aceasta, conform obsevatornews. În plus, preţurile motorinei americane au urcat pentru scurt timp la un maxim al ultimelor patru luni.