Infofinanciar > Lumea la zi > Preţurile de consum din SUA au crescut peste estimări în luna martie. Măcar să nu fim singuri
Lumea la zi

Preţurile de consum din SUA au crescut peste estimări în luna martie. Măcar să nu fim singuri

china sua (sursă foto: dreamstime)
Foto: facebook.com

Prețurile de consum din Statele Unite au crescut peste estimări în luna martie. Asta pe fondul creșterii costurilor cu benzina și cu locuințele. Ceea ce puneși mai mult la îndoială dacă Rezerva Federală (Fed) va începe să reducă ratele dobânzilor în iunie.

Indicele prețurilor de consum a crescut cu 0,4% în martie, a anunțat Biroul de Statistică a Muncii (BLS) din cadrul Departamentului Muncii.

Benzina și costurile de cazare, care includ chiriile, au reprezentat mai mult de jumătate din creșterea IPC (indicele preţurilor de consum).

În cele 12 luni până în martie, IPC a crescut cu 3,5%. În condiţiile în care banca centrală americană are o țintă de inflație de 2%. Iar măsurile pe care le urmărește pentru politica monetară se situează considerabil sub rata IPC.

Economiștii intervievați de Reuters prognozaseră un avans al IPC de 0,3% în cursul lunii și de 3,4% în ritm anual. Deși creșterea anuală a prețurilor de consum a scăzut, tendința dezinflaționistă a încetinit în ultimele luni.