Infofinanciar > Info > Prețuri pentru toate buzunarele. Cât costă o noapte de cazare pe litoral în 2024
Info

Prețuri pentru toate buzunarele. Cât costă o noapte de cazare pe litoral în 2024

mamaia (sursă foto: bani.md)
sursa foto: arhivă

Prețurile cazărilor de la mare de anul acesta sunt destul de accesibile, existând oferte pentru toate buzunarele. Inclusiv Mamaia, o stațiune cunoscută pentru tarifele mari, vine cu oferte pentru turiști.

Dacă optezi pentru o vacanță în Mamaia anul acesta, află că prețurile sunt cuprinse între 200 de lei și 750 de lei. Depinde de condițiile la care alegi să stai. Dacă alegi un hotel de 2 stele, de exemplu, te poate costa 200 de lei începând de la 1 iunie, fiind inclus și micul-dejun. Printre facilități se numără și accesul ușor la plajă, care se află la doar 100 de metri de hotel.

Pentru un hotel de 4 stele, însă o cameră pentru două persoane te costă în jur de 750 de lei, iar dacă optezi pentru unul de 3 stele, dai 270-300 de lei.

Cazările în Constanța

Dacă alegi să te cazezi la Marea Neagră, costul unei nopți de cazare pentru două persoane, la începutul lunii iunie, pornește de la 180 de lei, la un hotel de două stele.

Până și hotelurile de patru stele au prețuri destul de bune, spre exemplu, o noapte la o astfel de unitate turistică, situată la 1,5 km de plajă și la 1,9 de centrul orașului, costă 454 de lei.

În cazul în care vă doriți să fiți cazați în apropierea plajei și a obiectivelor turistice, precum Faleza Cazinoului, Cetatea Tomis și Portul Tomis, prețul unui hotel de trei stele din această zonă ajunge, de asemenea, la 454 de lei. În plus, hotelul se află în apropierea unui renumit club de noapte din Constanța și este situată la doar 800 de metri de centru.

Plaja care face concurență Mării Negre

O plajă din județul Călărași face concurență Mării Negre. Aceasta este mult mai ieftină și este situată la doar 120 km de București.

Plaja se numește Samskara și se află pe Malul Dunării. Prețurile sunt foarte accesibile și oferă multe facilități. Malurile Dunării oferă o varietate de activități interesante și relaxante. În timpul sezonului cald, acest loc de poveste le oferă posibilitatea turiștilor de a face plajă  într-un decor care aduce aminte de destinațiile exotice.

Plaja Samskara, cunoscută și sub numele de Plaja Mare, se află pe insula formată de brațul Borcea al Dunării, la doar 120 km distanță de București. Accesul pe insulă se realizează cu bacul. Costul pentru închirierea unui șezlong și traversarea cu bacul este de numai 20 de lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

Prețurile pe alte plaje

Vama Veche, odată cunoscută pentru prețurile mici, făcea concurență prețurilor din Mamaia. Astfel, închirierea unui șezlong în Vamă costa 60 de lei în weekend, iar pe unele plaje antreprenorii cereau doar 50.

În Mamaia Nord, administratorii plajelor au redus prețurile, astfel că închirierea unui șezlong pentru o zi ajunge între 30 și 50 de lei.

În Costinești, închirierea unui șezlong pentru o zi în weekend în zona Obeliscului ajungea la 30 de lei, în timp ce în Constanța tariful era de 35 de lei pe zi, potrivit Daily Business.