Infofinanciar > Lumea la zi > Prețul petrolului va încheia săptămâna cu o creștere de peste 3% a cotațiilor
Lumea la zi

Prețul petrolului va încheia săptămâna cu o creștere de peste 3% a cotațiilor

prețul petrolului (sursă foto: Reuters)
sursa foto arhiva companiei

Prețul petrolului a scăzut ușor vineri, dar era pe cale să câștige peste 3% în cursul săptămânii, stimulat de creșterea de către Agenția Internațională pentru Energie a previziunilor privind cererea de petrol pentru 2024 și de o scădere neașteptată a stocurilor din SUA.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 59 de cenți sau 0,6%, la 84,83 dolari pe baril la ora 1020 GMT, după ce joi au depășit 85 de dolari pe baril pentru prima dată din noiembrie. Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 56 de cenți sau 0,6%, la 80,70 dolari.

„Contractele futures la țiței înregistrau o ușoară retragere de la noi maxime de patru luni… probabil intrând într-o fază de consolidare în așteptarea unei noi direcții”, a declarat Vandana Hari, fondator al furnizorului de analiză a pieței petroliere Vanda Insights.

Prețurile au rămas în mare parte a ultimei luni între 80 și 84 de dolari pe baril, aproximativ, înainte ca joi AIE să își majoreze, pentru a patra oară din noiembrie, punctul de vedere privind cererea de petrol pentru 2024, în condițiile în care atacurile Houthi perturbă transportul maritim în Marea Roșie, scrie Reuters.