Infofinanciar > Lumea la zi > Prețul petrolului a scăzut în SUA. Se așteaptă reduceri ale dobânzilor
Lumea la zi

Prețul petrolului a scăzut în SUA. Se așteaptă reduceri ale dobânzilor

Companiile petroliere întârzie cu plățile pentru țiței
sursa foto: arhivă

SINGAPORE, 22 mai (Reuters) – Prețul petrolului a scăzut miercuri pentru a treia ședință consecutivă, pe fondul așteptărilor că Rezerva Federală ar putea menține ratele dobânzilor din SUA la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp din cauza inflației susținute, ceea ce ar putea avea un impact potențial asupra utilizării combustibililor în cel mai mare consumator de petrol din lume.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 71 de cenți, sau 0,9%, la 82,17 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI) au alunecat cu 73 de cenți, sau 0,9%, la 77,93 dolari, la ora 0650 GMT.

Prețul petrolului, scăzut cu 1%

Prețul petrolului a scăzut marți cu aproximativ 1%.

Politicienii Fed au declarat marți că banca centrală americană ar trebui să mai aștepte câteva luni pentru a se asigura că inflația a revenit cu adevărat pe drumul spre ținta de 2% înainte de a reduce ratele dobânzilor.

Costurile mai mari ale împrumuturilor pot încetini creșterea economică și pot pune presiune asupra cererii de petrol.

Stocurile de țiței și benzină din SUA au crescut săptămâna trecută, în timp ce cele de distilate au scăzut, potrivit unor surse de pe piață care citează cifrele Institutului American al Petrolului (API) de marți.

Înaintea sărbătorii Memorial Day din acest weekend, care dă startul sezonului de vârf al sezonului de vară în SUA, prețurile cu amănuntul la benzină au scăzut pentru a patra săptămână consecutiv. Prețurile americane la motorină, un produs rafinat cheie atât pentru sectorul industrial, cât și pentru transport, au scăzut de asemenea.

Investitorii așteaptă

Investitorii așteaptă minutele ultimei ședințe de politică monetară a Fed și datele săptămânale privind stocurile de petrol din SUA de la Administrația americană pentru informații în domeniul energiei (EIA), care vor fi publicate miercuri.

„Minutele Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (Federal Open Market Committee – FOMC) vor fi analizate cu atenție pentru a afla evaluarea de către Fed a inflației accidentate din primul trimestru și indicii privind momentul și amploarea posibilelor reduceri ale dobânzilor în 2024″” au declarat analiștii ANZ într-un raport.

„Este mai mult o abordare de așteptare și de a vedea <ce ne spun datele>”, a spus ANZ.

Zona euro aproape că a promis o reducere a ratei dobânzii pe 6 iunie, pe fondul unor perspective economice mai pozitive. Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat, într-un interviu difuzat marți, că este „foarte încrezătoare” că inflația din zona euro este sub control, potrivit Reuters.