Infofinanciar > Info > Președintele Klaus Iohannis găzduiește o întâlnire cu liderii europeni
Info

Președintele Klaus Iohannis găzduiește o întâlnire cu liderii europeni

Președintele Klaus Iohannis găzduiește întâlnire cu liderii europeni
Sursă foto: europafm.ro

Președintele Klaus Iohannis va găzdui miercuri, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, alături de premierii Ungariei, Viktor Orban, Belgiei, Alexander De Croo, și Croației, Andrej Plenkovic. Această vizită oficială a oficialilor europeni a fost inițiată la invitația Președintelui Klaus Iohannis.

Întâlnirea este menită să aibă loc pe fondul consultărilor referitoare la agenda strategică a Uniunii Europene pentru următorii cinci ani. Acest aspect a fost confirmat și de pe agenda oficială a Președintelui Consiliului European, Charles Michel. Conform informațiilor furnizate, liderii UE își unesc eforturile la fiecare cinci ani pentru a stabili prioritățile politice ale Uniunii Europene pentru viitor și pentru a contura agenda strategică a UE.

Acest proces este coordonat de Președintele Consiliului European și implică discuții și luarea deciziilor în mod colectiv. Scopul este de a se alinia direcționarea Uniunii Europene în contextul alegerilor pentru Parlamentul European. Și înainte de numirea fiecărei Comisii Europene, conform digi24.ro.