Infofinanciar > Info > Premieră absolută! Pentagonul a publicat pentru prima dată o strategie pentru industria de apărare
Info

Premieră absolută! Pentagonul a publicat pentru prima dată o strategie pentru industria de apărare

Arctica militari
Foto: facebook.com

Pentagonul a publicat pentru prima dată o strategie pentru industria de apărare. Inițiativa Departamentului american al Apărării urmărește să dea asigurări că industria de apărare din Statele Unite îndeplinește cerințele provocărilor viitoare ale securității naționale.

Strategia pregătește și un pachet de stimulente și facilități pentru creșterea producției de armament.

O strategie pentru industria de apărare

Este pentru prima dată când Pentagonul publică o strategie dedicată industriei de apărare din Statele Unite. Aceasta conturează principalele direcții pentru o bună dezvoltare și funcționare a înzestrării armatei.

Documentul, de 59 de pagini, stabilește prioritățile pe termen lung care vor ghida acțiunile Departamentul lui Apărării. Dar și prioritizarea resurselor cu scopul de a crea un ecosistem industrial de apărare modern, rezistent.  Ecosistem menit să descurajeze adversarii Statelor Unite și să răspundă cerințelor de producție generate de amenințările în evoluție.

În strategie se arată că antreprenorii din domeniul apărării ar putea avea nevoie de reduceri fiscale, mai puține reglementări și contracte pe termen lung ca stimulente pentru a dezvolta producția de arme și pentru a crea stocuri mult mai mari.

”Implementăm acum strategia națională pentru industria de apărare pentru a ne asigura că baza noastră industrială continuă să ne consolideze securitatea națională, în același timp, liniștind și sprijinind aliații și partenerii”, a declarat Laura Taylor-Kale, asistentul secretarului apărării pentru politica industrială.

Oficialul de la Pentagon a subliniat necesitatea urgentă de a consolida baza industrială de apărare pe măsură ce adversarii SUA își construiesc puterea militară la niveluri nemaivăzute de la Al Doilea Război Mondial.

Patru piloni

Strategia se concentrează pe patru domenii esențiale pentru construirea unui ecosistem industrial de apărare modernizat în următorii trei până la cinci ani.

Aceste domenii includ lanțuri de aprovizionare solide, forță de muncă pregătită, achiziții flexibile și descurajare economică.

Strategia solicită creșterea stocurilor de sisteme strategice și critice pentru a reduce riscul pe termen scurt. Se cere și diversificarea bazei de furnizori din zona industriei de apărare, extinderea metodelor de producție și abordarea amenințărilor cibernetice în evoluție la adresa lanțului de aprovizionare.

Invazia rusă a Ucrainei a arătat Pentagonului că îi lipsește capacitatea industrială de apărare pentru a înlocui armele și a trebuit să se dezvolte rapid pentru a înlocui stocurile uzate într-un interval de timp adecvat. Vorbim de prima strategie industrială de apărare națională a SUA, iar proiectul presupune investiții în creșterea producției și a capacităților, precum și o mai mare cooperare cu aliații pentru a stimula producția de arme, de la arme hipersonice la artilerie și instrumente cibernetice