Infofinanciar > Info > Prejudiciu de 8,2 milioane de lei adus la bugetul statului. Constatarea inspectorilor ANAF
Info

Prejudiciu de 8,2 milioane de lei adus la bugetul statului. Constatarea inspectorilor ANAF

ANAF
Sursa foto: arhiva companiei

Conform inspectorilor Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), bugetul statului a fost prejudiciat cu suma de 8,2 milioane de lei. Această constatare a fost făcută în urma unor verificări realizate în luna octombrie a acestui an la mai multe firme care activează în domeniul deșeurilor reciclabile.

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au realizat, în luna octombrie a acestui an, controale la societăţi comerciale din Bucureşti-Ilfov care activează pe piaţa de operatori deşeuri reciclabile şi prestări de servicii în domeniul construcţiilor.

„Societăţile verificate au înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice şi juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor”, este mesajul transmis de reprezentanții ANAF.

Valoarea prejudiciului care a fost adus la bugetul statului se ridică la suma de 8,2 milioane de lei. Acești bani reprezintă, mai exact, taxa pe valoare adăugată și impozit pe profit, informează mediafax.ro