Infofinanciar > Info > Poți câștiga și 10.000 de lei. Iar munca e floare la ureche
Info

Poți câștiga și 10.000 de lei. Iar munca e floare la ureche

Recensamant
Foto: impact.ro

De ieri, Recensământul Populației și Locuințelor își a intrat în ultima etapă, cea a recenzării față în față, prin intermediul recenzorilor.

Bani buni

”Pe 27 mai s-a încheiat etapa de autorecenzare, în care am primit și validat aproape 11 milioane de chestionare. Din acestea, 8,9 milioane de chestionare au fost valide la nivel de persoană, ceea ce reprezintă 46,8% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021”, spune Tudorel Andrei, președintele I.N.S.

”Azi a început intrarea în teren, ea se face etapizat, urmând ca de duminică sau luni, în funcție de județ, recenzorii să poată intra în toate sectoarele de recensământ. Avem primele formulare completate și transmise de către recenzori în această ultimă etapă. Recenzorii pot fi ușor identificați prin legitimații și prin tabletele speciale”, a mai adaugat Andrei.

”Recomandăm populației să participe la recensământ și să răspundă la întrebările adresate de către recenzori. Vreau să adaug că în anumite localități încă se mai caută recenzori, iar cei care doresc se pot înscrie, pentru că suma pe care o pot primi nu este deloc una de neglijat, putând ajunge, în funcție de numărul de formulare, chiar și la 10.000 de lei de recenzor.”, a subliniat, președintele I.N.S.

Amenzi serioase

Recensământul se încheie pe 17 iulie. Persoanele care refuză recenzarea riscă o amendă de până la 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Procesul colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

Ce este Recensământul Populației și Locuințelor?

Recensământul este o cercetare statistică de amploare, desfășurată la nivelul populației rezidente dintr-o țară (populația care trăiește efectiv pe teritoriul tării respective).

Astfel, Recensământul Populației și Locuințelor din România se referă la populația rezidentă care trăiește pe teritoriul țării noastre.

Recensământul oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele.

Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale și activități administrative sau de cercetare.

Care este scopul recensământului?

Scopul fundamental al recensământului este acela de a produce statistici care să ofere informații esențiale și de calitate pentru politicile publice, naționale și locale, în domeniul economic și social, inclusiv pentru dezvoltarea umană.

Participarea la recensământ este o îndatorire cetățenească pe care o îndeplinim fiecare pentru comunitatea în care trăim, deoarece cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru noi și generațiile următoare.

Completarea chestionarului de recenzare este obligatorie deoarece obținerea unor rezultate precise și relevante este un obiectiv de importanță majoră pentru fiecare dintre noi, pentru edili și comunități locale, pentru noi ca stat.