Infofinanciar > Info > Poșta Română începe procesul de modernizare! Ce tehnologii avansate va achiziționa compania
Info

Poșta Română începe procesul de modernizare! Ce tehnologii avansate va achiziționa compania

Posta-Romana sursa foto idevice.ro
sursa foto idevice.ro

Poșta Română a anunțat că va cumpăra 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobileși 8.600 de imprimante mobile care vor fi primite de către angajații companiei din toață țara. 

Guvernul a aprobat în luna aprilie a anului trecut un memorandum pentru implementarea unei strategii de dezvoltare și diversificare economică a Poștei Române, prin modalități de modernizare și tehnologizare a companiei. Acestea vor prevede noi PDA-uri (terminale mobile, dispozitive portabile folosite pentru a citi carduri, a procesa plăți sau a colecta date), imprimante, mijloace de transport verde și cutii poștale digitale. 

„Memorandumul aprobat de Guvern în luna aprilie a anului 2022 privind implementarea strategiei de dezvoltare şi diversificare economică a Companiei Naţionale Poşta Română prevede modernizarea Poştei prin digitalizarea, automatizarea, robotizarea şi tehnologizarea (D.A.R.T.) infrastructurii Companiei, dotând reţeaua poştală cu terminale, imprimante, mijloace de transport cu emisii reduse şi cutii poştale digitale”, a declarat, vineri seară, compania. 

Achizițiile vor promova modernizarea Companiei Naționale Poșta Română 

„Această achiziţie este esenţială modernizării Poştei Române”, a transmis directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan. Acesta a explicat cum va îmbunătăți modernizarea companiei serviciul pentru clienți. 

„Fiecare curier poştal va putea oferi servicii de care clienţii anului 2023 au nevoie şi va utiliza dispozitive inteligente şi rapide, pentru a diminua timpul petrecut cu activităţi repetitive. Pentru transparenţă deplină, comunicăm toate specificaţiile tehnice inclusiv în acest comunicat de presă, dar şi pe website-ul companiei. Cu fiecare proiect suntem cu un pas mai aproape de Poşta viitorului şi suntem determinaţi să transformăm această Companie într-un partener de încredere pentru toţi românii”, a susținut Valentin Ştefan. 

Toate informațiile legate de tehnologiile achiziționate sunt publicate pe pagina web a Poștei Române 

Poşta Română va demara achiziţiile dispozitivelor cu costuri mici de operare, care sunt versatile, simpliste şi au durată lungă de viaţă, în zilele următoare, anunță compania. Poșta Română va publica pe pagina sa web informațiile cu privire la procesul de modernizare și va evalua ofertele primite săptămâna aceasta. 

„Astfel, luni, 16 ianuarie 2023, după ora 14:00, Compania va publica pe website-ul Companiei documentaţia descriptivă cu privire la achiziţia noii tehnologii şi va evalua ofertele primite până la data de 19 ianuarie 2023.”, a transmis Poşta Română. 

Printre noile aparate care vor îmbunătăți tehnologia folosită de Compania Națională Poșta Română, care vor fi achiziționate în viitorul apropriat se numără următoarele: terminale mobile smart tip PDA cu sistem de operare Android care permit scanarea, abonamente mobile care transmit în timp real informaţiile citite de PDA către baza de date și imprimante mobile. Toate acestea vor fi disponibile personalului companiei, cu scopul îmbunătățirii serviciilor Poștei Române, atât interne cât și în relație cu serviciul clienți, potrivit Economedia.