Infofinanciar > Info > PPE decide soarta posesorilor de mașini pe benzină sau diesel. Vor fi sau nu interzise?
Info

PPE decide soarta posesorilor de mașini pe benzină sau diesel. Vor fi sau nu interzise?

mașini automobile (sursă foto: vice.ro)
Sursă foto: arhivă

PPE nu mai dorește să interzică mașinile pe benzină și motorină în Uniunea Europeană. Manfred Weber a precizat faptul că a fost o greșeală.

Schimbare la 180 de grade privind proiectul Green Deal. Mașinile cu combustie internă pe benzină sau motorină ar putea să nu mai fie interzise. Manfred Weber, a transmis un mesaj pentru toți șoferii. Prin intermediul căruia a promis să facă presiuni privind eliminarea interdicțiilor.

PPE decide daca vor fi interzise sau nu

„Interzicerea din 2035 a vânzării de autovehicule cu motoare cu combustie internă. Un pilon central al planului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pe şoselele Europei. Prevăzut în cadrul „Green Deal”, PPE ia în calcul o redezbatere a proiectului Green Deal.

Liderul Partidului Popular European (PPE) a obținut cele mai multe locuri în Parlamentul European. Acesta promite că va încerca să schimbe acest lucru permițând în continuare vânzarea acestor mașini și după 2035.

Weber a declarat că interdicția a fost o greșeală. Acesta a promis că va discuta despre anularea acestei decizii.

„Este o situaţie complet răsturnată faţă de precedentele alegeri europene din 2019, când toţi liderii, cu excepţia extremei drepte, au mizat pe credibilitate ecologică, în timp ce activiştii pentru climă mărşăluiau în stradă”, a spus Weber.

Planurile UE de a limita încălzirea globală sunt atacate. Acest lucru vine după spulberarea Verzii europeni la alegeri.

Liderul legislativ al PPE în domeniul climei a declarat că „interzicerea motoarelor cu combustie trebuie să dispară”. Rezultatele alegerilor au arătat dorința pentru un „Green Deal” mai puțin restrictiv.

Planurile PPE pentru domeniul agricol

Green Deal este planul istoric al Uniunii Europene privind reducerea poluării cu gaze cu efect de seră. „Va trebui să facem unele ajustări. Interzicerea motoarelor cu combustie – aceasta trebuie să dispară”, a spus Weber.

În ceea ce privește domeniul agricol. Acesta reprezintă un mare interes pentru viitorul spațiului european. În urma ultimelor dezbateri, PPE a promis protejarea acestui domeniu de reglementări agresive din partea proiectului Green Deal. Aceste măsuri vor fi luate în viitorul apropiat.

Ursula von der Leyen a introdus aceste interdicții și le-a susținut în campania sa electorală pentru cel de al doilea mandat în fruntea executivului UE. Cu toate acestea fiind candidatul principal al PPE, anularea interdicțiilor nu va fi ușoară. Ridicarea restricțiilor privind autoturismele pe benzină sau motorină ar contrazice direct președinta Comisiei Europene.

În cadrul proiectului Green Deal, sunt prevăzute multiple acțiuni destinate reducerii poluării. Aceste acțiuni sunt prevăzute la nivelul tuturor sectoarelor economice. Prin acest proiect se dorește introducerea unor sisteme de transport privat și public mai puțin poluante. Decarbonizarea sistemului energetic și îmbunătățirea eficienței energetice sunt alte două obiective urmărite.

Pentru a avea rezultate cât mai bune, Green Deal va acționa în mai multe domenii, potrivit dailybusiness.