Infofinanciar > Info > Poluarea are mai multe fețe! Foarte mulți oameni au probleme de pe urma zgomotului intens
Info

Poluarea are mai multe fețe! Foarte mulți oameni au probleme de pe urma zgomotului intens

poluare fonică (sursă photo: observatorulnews.ro)
sursă foto: arhiva companiei

Poluarea a devenit chiar o problemă reală, cu impact. Iar oamenii sunt afectați de acest fenomen, căci complicațiile în ceea ce privește sănătatea nu sunt de ignorat. Printre altele, pe lângă poluarea mediului înconjurător, trebuie luată în seama și poluarea fonică. Și se pare că foarte mulți români întâmpină această problemă aproape zilnic în acest sens.

Astfel, aproape patru milioane de români sunt expuşi la un nivel ridicat de zgomot din cauza traficului. Iar specialiști spun că pot apărea efecte destul de grave. Echipa de la InfoClima, în ceea ce privește România, a realizat un studiu pe acestă temă menționează că zilnic, cei patru milioane de români sunt expuși zilnic la poluare fonică. Se notează în studiul respectiv că în timpul zilei se înregistrează o intensitate a sunetului de 55 dB

De asemenea, aproape trei milioane de români se confruntă cu un nivel ridicat de zgomot produs de traficul rutier și în timpul nopții. Aceștia au de suportat o intensitate a zgomotului de 50 dB. Pe mai departe, aproape 150.000 de persoane sunt expuse la un nivel ridicat de zgomot produs de traficul feroviar în timpul zilei. În studiu se raportează o intensitate a zgomotului de 55 dB, scrie observatornews.ro.