Infofinanciar > Lumea la zi > Polonia face pregătiri pentru un război cu Rusia. Avertisment din partea oficialilor
Lumea la zi

Polonia face pregătiri pentru un război cu Rusia. Avertisment din partea oficialilor

polonia (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: dreamstime.com

Conform unor declarații făcute recent de către ministrul polonez al Apărării, Władysław Kosiniak-Kamysz, țara sa trebuie să facă pregătiri pentru un posibil război cu Rusia.

Într-un interviu recent, Kosiniak-Kamysz i s-au adresat mai multe întrebări. Lui i s-a cerut părere legată de o posibilă pierdere a războiului Ucrainei, în fața Rusiei. De asemenea, acestuia i s-a mai adresat o întrebare referitoare la o posibilă invazie a teritoriului polonez. Asta dacă Ucraina va pierde în fața Rusiei.

Cel mai rău scenariu

„Mă aştept la orice scenariu şi îl iau pe cel mai rău în serios. Aceasta este sarcina unui ministru al Apărării în situaţia în care ne aflăm astăzi”, este răspunsul oferit de Kosiniak-Kamysz.

De asemenea, ministrul apărării a mai adăugat și că nu a „spus aceste cuvinte din senin”. Conform acestuia, cuvintele au fost analizate înainte. În plus, ministrul polonez al Apărării a mai declarat și că ministerul pe care îl conduce a început să se pregătească împotriva amenințării. Printre pregătiri se regăsește și căutarea lipsurilor în aprovizionarea de armament.

Semnalul oficialilor români

Conform unor declarații recente ale Șefului Apărării României, generalul Gheorghiță Vlad, a transmis că în țara noastră trebuie implementată o lege care să ofere posibilitatea ca cetățenii, bărbați și femei, cu vârsta de până la 35 de ani, să poată învăța voluntar să tragă cu arma.

De asemenea, generalul Gheorghiţă Vlad, a mai făcut câteva avertismente. Potrivit acestuia, Armata Română nu are legea care trebuie pentru a-i pregăti pe cetățeni să gestioneze o posibilă creștere a conflictului militar din Ucraina. De asemenea, nu există nici o lege prin care să se acționeze proporțional cu amenințările militare.

Totodată, generalul român mai consideră și că Putin nu se va limita numai la Ucraina. Acesta consideră că va ataca și alte state.

„Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federaţia Rusă nu se va opri aici. Dacă va câştiga în Ucraina, principala ţintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica preşedintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a transmis Gheorghiță Vlad, conform mediafax.ro

Adoptarea măsurilor necesare

„Federația Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială, pentru democrație. În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată. Nu este un război cu Ucraina. Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți.

Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a declarat Șeful Apărării Române, conform romania.europalibera.org