Infofinanciar > Info > Podul de la Brăila are probleme după doar o lună! Autoritățile dau vina pe șoferi
Info

Podul de la Brăila are probleme după doar o lună! Autoritățile dau vina pe șoferi

sursa foto obiectiv vocea brailei
Sursa foto: obiectiv vocea brailei

Deși a fost deschis circulației de numai o lună, podul de la Brăila peste Dunăre are deja probleme. Autoritățile dau vina pe șoferi pentru că nu respectă restricțiile de tonaj.

Abia lansat de o lună, podul de la Brăila peste Dunăre este plin de dâmburi. Într-o filmare postată recent de un șofer nemulțumit, acesta afirmă că inclusiv betonul de la intrarea de pe pod este prezintă denivelări mari.

Autoritățile nu recunosc însă că ar fi vreo problemă de construcție și susțin că problemele ar fi apărut din cauza șoferilor care nu au respectat restricțiile de tonaj din zilele cu temperaturi caniculare.

Transportatorii de marfă sunt de vină

Reprezentanții CNAIR au declarat că problemele vor fi rezolvate de către antreprenorul lucrării.

„Pe rampa de acces au apărut nişte denivelări. În principal, au fost identificate cauzele pentru care ele s-au produs, vorbesc aici despre o depăşire de tonaj, nu s-a respectat tonajul de către autovehiculele care au circulat pe acest pod, pe de o parte. Pe de altă parte, ştiţi că am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricţii de tonaj la 7,5 tone, restricţii care nu au fost respectate de operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri. Cum ştiţi, podul acesta a fost dat în circulaţie, el din punct de vedere structural este în regulă, iar aceste mici deficienţe vor fi remediate de către antreprenorul lucrării, astfel încât, la momentul recepţiei, la terminarea lucrărilor, nu vor mai fi niciun fel de probleme”, a explicat directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Cine trebuie să controleze accesul

Șeful CNAIR a mai precizat că responsabilitatea verificării tonajului autovehiculelor care traversează podul suspendat peste Dunăre revine Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

„Atribuţiile sunt ale unei alte autorităţi din cadrul ministerului, am discutat cu inspectorul şef de la ISCTR, iar dânsul a convocat echipele pe care le avea pentru a verifica tonajul. Denivelările vor fi remediate cu traficul deschis. Limita de tonaj se impune când sunt temperaturi ridicate, codul roşu şi codul portocaliu de vreme caniculară. Odată cu creşterea temperaturilor exterioare, ştiţi foarte bine că temperatura la asfalt este mult mai mare, iar pe pod, în momentul în care se ajunge în zona de rampă, autovehiculele au tendinţa de a frâna, moment în care se pot crea aceste mici probleme ale asfaltului”, a declarat șeful CNAIR.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că se vor face verificări pentru a se stabili cauza care a dus la apariţia de denivelări și a subliniat faptul că lucrarea este încă în garanţie. „Aceste instituţii, fie că e vorba de ISCTR, trebuie să verifice. Ştiu că domnul Pistol a făcut o cerere către ISCTR de acest tip. Această lucrare este în garanţie, aşa cum bine ştiţi, şi această asociere trebuie să remedieze toate aceste probleme, mai ales că ne aflăm în perioada în care trebuie să demonteze macaralele, trebuie să termine drumul de pod, până la Jijila, care trebuie terminat, aşa cum bine ştiţi, până la sfârşitul acestui an”, a precizat ministrul Transporturilor, citat de Digi 24.