Infofinanciar > Info > Mai poate fi salvată compania TAROM? La ce au recurs angajații
Info

Mai poate fi salvată compania TAROM? La ce au recurs angajații

TAROM sursa foto LinkedIn
Sursa foto Arhiva companiei

„Dai un ron! Salvezi TAROM!” Așa se descrie campania desfășurată de angajații TAROM. Aceștia încearcă să salveze compania prin donații. Aceștia au mers pe același principiu ce a fost folosit și pentru salvarea Ateneului Români: „Dai un leu pentru Ateneu!”.

Ieri, compania Tarom a împlinit 69 de ani de la înființare. Reprezentanții companiei au transmis faptul că o perioadă de 33 de ani au fost mai mult sub semnul incertitudinii. Această perioadă a fost umbrită de restructurările Guvernelor din România. Se pare că, după 33 de ani, tot nu au un rezultat.

Dai un ron! Salvezi TAROM!

„Constatăm cu tristeţe că istoria de aproape 70 de ani a companiei nu mai este de mult în mâinile noastre, a angajaţilor, ci a politicienilor statului eşuat. Dacă timp de decenii brandul TAROM şi-a câştigat prin oamenii săi, angajaţii profesionişti ai TAROM, un loc binemeritat în istorie reprezentând cu mândrie România, am ajuns în situaţia în care cel mai probabil vom pieri în neantul istoriei ca şi multe alte companii de stat româneşti închise de incompetenţele conducerii politice”, se arată în comunicat.

Într-un comunicat emis de Sindicatul Unit TAROM se prezintă o campanie de donații pentru salvarea companiei. Astfel, forma donațiilor, conturile și Prospectul de emisiune vor fi publicate având în vedere legislația în vigoare.

De asemenea, compania oferă reduceri pasagerilor. Având în vedere anul aniversar, cel ce cumpăra al 69-lea bilet, va primi un discount de 69%, conform adevarul.ro.

Noi rute introduse de compania aeriană

Zilele trecute, compania aeriană a transmis faptul că vor fi introduse mai multe zboruri pe ruta București-Chișinău. Acest lucru se va întâmpla de la data de 24 septembrie. Costul unui bilet până în Moldova va fi de 85 de euro.

„TAROM este operatorul tradițional care a menținut vie conexiunea dintre Chişinău şi Bucureşti. Operăm pe această relaţie din 1997. Pentru că un procent semnificativ dintre pasageri folosesc serviciile noastre pentru a se conecta la reţeaua de rute operate de TAROM, am decis să le oferim mai multă flexibilitate prin introducerea noilor zboruri. În continuare, rămânem cea mai bună ofertă pe această rută, cu toate serviciile integrate în preţ, fără costuri ascunse”, a declarat directorul comercial TAROM, Monica Cramer.

În anul curent 2023, compania TAROM nu se poate mândri cu o multitudine de aeronave după atâția ani de funcționare. Compania dispune de 12 aeronave. Cu acestea, se desfășoară 19 zboruri externe. Acestea sunt mult mai puține față de cele pe care le făcea în trecut. Putem să luăm în considerare anul 1967, când erau 27 zboruri externe și mult mai multe aeronave.

TAROM face parte din alianța Skyteam, din anul 2010. Procesul de integrare a durat 2 ani. În anul 2007, compania avea o cotă de piață de 34%. Aceasta a scăzut ușor ușor de la an la an. Astfel, cota de piață era de 30%. Șapte ani mai târziu, în 2015, TAROM avea cota de 22%.