Info

PNRR, bătaie de cap pentru Ciucă! Premierul s-a plâns tinerilor liberali cât de greu a atins jaloanele

Ciucă Sursa foto Economedia
Ciucă Sursa foto Economedia

Președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, sâmbătă, la școala de vară a Tineretului Național Liberal, că toate obiectivele guvernamentale din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost îndeplinite până în prezent, recunoscând că acestea au fost atinse „cu destul de multă dificultate”. Ciucă adaugă, referitor la fondurile de coeziune, că „am reușit să atingem un grad de absorbție a banilor europeni pe care nu ni l-am fi imaginat până acum”.

În cadrul discursului amintit, Nicolae Ciucă a vorbit despre temerile pe care coaliția de guvernare le-a avut legate de fondurile PNRR, acesta a susținut că: „Ştiţi cu toţii cât de multă emoţie şi cât de multă dezbatere a fost pe marginea PNRR: a fost o serie întreagă de temeri, legate de faptul că nu vom reuşi să ne atingem jaloanele, să ne atingem ţintele, să atragem primii bani din PNRR.”.

Guvernul a întâmpinat dificultăți la îndeplinirea obiectivelor PNRR

Însă,  adaugă el, guvernul a reușit să își îndeplinească toate obiectivele propuse: „Vă pot spune că, până în momentul de faţă, toate obiectivele asumate la nivelul Guvernului au fost îndeplinite la timp – este adevărat, cu destul de multă dificultate uneori, şi pe ultima sută de metri, iar aici chiar vă dau un sfat: nu lăsaţi niciodată să treacă timpul fără să rezolvaţi problemele la timp pentru că este singura resursă pe care nu o recuperăm niciodată (…). Revenind la PNRR, iacătă, nu mai târziu de sfârşitul acestei săptămâni  am primit avizul de la Comisia Europeană în care prima cerere de finanţare a fost aprobată, primul calup de 4 miliarde de euro vor veni în ţară şi vor sprijini tot ceea ce înseamnă programul de investiţii din România”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

În privința celorlalte  finanțări europene, premierul l-a felicitat pe ministrul Marcel Boloș pentru eforturile depuse, menționând că România „s-a bucurat” de un nivel de absorbție echivalent cu cel al Franței sau al Germaniei.

„Dincolo de PNRR sunt celelalte fonduri de coeziune pentru care s-au depus eforturi deosebite. Vreau sa îi mulțumesc ministrului Proiectelor Europene pentru toată activitatea pe care a depus-o, astfel încât România să se bucure de același nivel de absorbție a fondurilor europene precum Germania sau Franța. Suntem la distanță destul de mică, dar am reușit să ajungem o diferență la care nu ne-am fi gândit””, a adăugat premierul.

Nicolae Ciucă și-a încheiat discursul susținând că: „În România se întâmplă și lucruri bune. Trebuie să avem încredere, să fim optimiști”.