Infofinanciar > Info > PNL propune un nou pachet fiscal. Ciucă: ,,Digitalizarea nu se întâmplă într-o lună”
Info

PNL propune un nou pachet fiscal. Ciucă: ,,Digitalizarea nu se întâmplă într-o lună”

PNL propune un nou pachet fiscal.
Sursa foto: romanialibera.ro

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), a anunțat că au fost elaborate propuneri pentru noi ajustări fiscale, având ca obiectiv crearea unei legislații coerente și previzibile.

El a subliniat că au avut discuții cu premierul Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), în această privință.

PNL propune un nou pachet fiscal

,,Pe primele două luni ale anului, colectarea a depășit ce era planificat. În ianuarie a fost cu puțin peste două miliarde. Și la fel se va întâmpla și în februarie, lună care era mai dificil de gestionat, pentru că nu exista termenul pentru plata anumitor măsuri fiscale.

Strategia PNL e o legislație clară și predictibilă. Nu putem să cârpim de fiecare dată cu măsuri în funcție de cum evoluează situația. Și mediul de afaceri și noi, ca gestionari ai bugetului statului. Trebuie să avem o legislație fiscală clară, predictibilă. Șă nu se mai schimbe de la o zi la alta”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat despre pregătirea unor noi măsuri fiscale, Nicolae Ciucă a explicat că Partidul Național Liberal (PNL) se concentrează în special asupra clasei de mijloc, mediului de afaceri și capitalului românesc.

Digitalizarea nu se întâmplă într-o lună

El a confirmat că PNL va propune un pachet fiscal în acest sens și a subliniat că deja au luat inițiative în acest domeniu. În colaborare cu premierul Ciolacu, au început discuții despre cota unică. Ambele părți fiind de acord că aceasta nu și-a atins încă întregul său potențial.

Întrebat despre posibilitatea unei ruperi în coaliție din cauza diferențelor dintre PNL, care susține menținerea cotei unice, și PSD. Pledează pentru un impozit progresiv, Nicolae Ciucă a afirmat: ,,Dacă vom reuși să gestionăm venitul global al fiecăruia dintre noi (putem lua în calcul impozitul progresiv). Dar nu trebuie să ne mințim, digitalizarea nu se întâmplă într-o lună”, conform b1tv.ro.