Infofinanciar > Info > Probleme în Paradis? PNL nu prea e de acord cu impozitul progresiv propus de PSD
Info

Probleme în Paradis? PNL nu prea e de acord cu impozitul progresiv propus de PSD

ciucă PNL ciolacu PSD (Sursă foto: Romania TV)
sursă foto: arhiva companiei

De ceva luni bune, reprezentanții de vârf din cadrul Partidului Național Liberal (PNL) au mers la braț în decizii și discurs cu colegii de coaliție social-democrați. Dar se pare că nu toate merg ca pe roate, căci de data aceasta eistă un subiect ce a iscat controverse și discuții contradictorii în cadrul alianței.

Este vorba despre tema legată de impozitul progresiv. Cei din PNL spun că o astfel de măsură ar fi un adevărat „dezastru”. Chiar fostul premier și actualul șef al liberalilor, Nicolae Ciucă, a declarat recent că acest subiect a reprezentat „o linie roșie peste care nu vom trece”.

Chiar și așa, prin PSD se tot vorbește despre propunerea implementări impozitului progresiv. Iar liberalii s-au poziționat întotdeauna împotrivă și au declarat că nu-și vor schimba părerea. Ei apără cota unică, iar asta din ultimii 20 de ani. 

„PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani. Este un element ideologic al nostru, o linie roşie peste care nu vom trece. Nu vom fi de acord cu creşterea taxelor pentru români sau cu un sistem de impozitare progresiv”, a transmis Ciucă, pe pagina sa de Facebook, citat de Fanatik.