Infofinanciar > Info > O platformă din România va introduce vouchere virtuale. Cum o să funcționeze
Info

O platformă din România va introduce vouchere virtuale. Cum o să funcționeze

vouchere (sursă foto: focuspress.ro)
Sursă foto: focuspress.ro

O platformă renumită din România a declarat că va începe să ofere vouchere virtuale în locul celor fizice. Astfel, românii vor avea posibilitatea să utilizeze voucherele de masă, de vacanță și tichetele cadou în mediul online.

Compania va introduce pentru prima dată carduri virtuale destinate produselor lor, incluzând carduri pentru masă, vacanță, cultură și cadouri.

O platformă din România va introduce vouchere virtuale

Această inițiativă oferă utilizatorilor aceleași facilități ca și un card convențional, însă fără necesitatea unui suport fizic din plastic. Noile vouchere vor fi accesibile imediat ce legislația referitoare la emisia de tichete pe card virtual va fi implementată.

„Introducerea cardurilor virtuale este următorul pas firesc. Adaptat noilor modele de lucru ale companiilor și ale angajaților și aliniat la un imperativ major de mediu. Eliminarea plasticului din procesele de producție”, a declarat Gorkem Oran, director general Edenred România.

Edenred România este o companie ce operează în domeniul soluțiilor de beneficii și recompense pentru angajați, fiind parte a grupului internațional Edenred. Compania oferă diverse servicii și produse. Printre care carduri de masă, tichete de vacanță, carduri cadou și soluții de gestionare a cheltuielilor de afaceri.

Prin intermediul platformelor sale, Edenred România facilitează accesul angajaților la diverse beneficii, precum mese, vacanțe, cumpărături și alte recompense. Într-un mod simplu și eficient. Utilizarea tehnologiei moderne, inclusiv a cardurilor virtuale și a aplicațiilor mobile. Face ca procesul de utilizare a beneficiilor să fie rapid și convenabil pentru angajați și pentru companiile partenere.

Cardul virtual constă într-un cod unic format din 16 cifre,

Cardul virtual constă într-un cod unic format din 16 cifre, generat electronic și asociat contului de utilizator din aplicația MyEdenred. Acest card virtual va furniza aceleași opțiuni și servicii ca și un card fizic, dar va fi accesibil direct de pe smartphone.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a comunicat data precisă la care va fi creditată suma de 250 de lei pe cardurile sociale destinate achiziționării de alimente în luna aprilie.

„Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a MIPE. Aproximativ 2,5 milioane de persoane sunt beneficiare ale ajutorului acordat o dată la două luni. Se observă că nivelul maxim al veniturilor care se iau în considerare pentru acordarea voucherelor sociale a crescut începând cu acest an.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde.

În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori. În februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, la începutul acestui an, conform dailybusiness.ro.