Infofinanciar > Info > Planul lui Nicușor Dan pentru iarnă! 20 de „mini centrale” urmează să fie instalate în București
Info

Planul lui Nicușor Dan pentru iarnă! 20 de „mini centrale” urmează să fie instalate în București

Nicușor Dan, Sursă foto: antena3.ro
sursa-foto-antena3.ro

Capacități modulare de producere a energiei termice urmează să fie poziționate în 20 de puncte din toate cele șase sectoare ale Capitalei. Compania Municipală Termoenergetica anunță licitația pe SICAP.

Anunțul este publicat chiar de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a pregătește implementarea proiectului prin care cele 20 de mini centrale vor fi instalate în mai multe zone din București, cu scopul distribuirii agentului termic în parametrii eficienți.  

„Căutăm soluții concrete pentru îmbunătățirea calității serviciului de termoficare din Capitală: am demarat proiectul prin care ne propunem să instalăm 20 de mini centrale în anumite puncte termice, situate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienți. (Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, șase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, una în sectorul 4, trei în sectorul 5 și alte trei în sectorul 6)”, este postarea de pe Facebook-ul personal al primarul Nicuşor Dan.

Punerea în funcțiune

Echipamentele ar putea fi montate în sezonul rece 2022 – 2023, documentația de atribuire având o clauză de reziliere totală în cazul în care punerea în funcțiune a tuturor capacităților modulare de producere a energiei termice se va face mai târziu de 31 decembrie 2022, povestește primarul Capitalei, potrivit RomâniaTv.

Pentru amplasarea acestora, Termoenergetica a demarat procedura de achiziție pentru închirierea unor capacități modulare de producere a energiei termice, iar documentația a fost publicată în SEAP și este vizibilă începând de vineri (23 septembrie 2022), după ce a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JUE). Valoarea estimată a achiziției este de 20.668.371,53 lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022, ora 15:00”, a mai susținut Nicuşor Dan.

„Dacă facem un exercițiu, unde era această instituție acum trei ani și facem o comparație, vedem diferențe uriașe, majore. Numai că lumea se obișnuiește cu binele și vrea și mai bine”, spune Dan despre administrația sa.

În plus, primarul general al Bucureștiului spune că a preluat o primărie înfundată în datorii și fără proiecte majore inițiate și că e nevoie de timp pentru ca bucureștenii să simtă schimbările în bine. Promite, printre altele, un proiect de semaforizare inteligentă în București, dar și modernizarea a 50 de kilometri de linii de tramvai.