Infofinanciar > Info > Piața muncii în 2023. Ce locuri de muncă sunt la mare căutare
Info

Piața muncii în 2023. Ce locuri de muncă sunt la mare căutare

capital.ro serviciu 1.000 euro pe lună
sursa foto capital.ro

Spre finalul acestui an, cele mai căutate locuri de muncă sunt cele „remote”. Se pare că românii preferă să muncească de acasă. Cei care sunt în căutare de un job remote au ca principal motiv nevoia de flexibilitate. Dar și necesitatea unui al doilea job, cu scopul creșterii veniturilor lunare.

Astfel, peste 150.000 de aplicații pentru posturi care necesită muncă la distanță au fost înregistrate în noiembrie. Aproape 13.000 de locuri de muncă care permit munca la distanță totală sau parțială (hibrid) au fost disponibile luna trecută. Majoritatea acestor posibilități se regăsesc în marketing, vânzări, call center și IT.

„În apropierea finalului de an, observăm însă un interes tot mai mare pentru joburile remote și o posibilă explicație în acest sens ar putea fi suplimentarea veniturilor prin necesitatea de a avea un job secundar, iar flexibilitatea unui job remote ar putea permite lucrul pentru două locuri de muncă simultan”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs, conform Daily Business .