Infofinanciar > Info > Piața internațională a produselor de lux pre-owned, la mare preț
Info

Piața internațională a produselor de lux pre-owned, la mare preț

Piața internațională a produselor de lux pre-owned, la mare preț
Foto: facebook.com

Piața globală a produselor de lux pre-owned a cunoscut o dezvoltare explozivă in ultimii ani. Potrivit estimărilor Bain & Company, doar în 2023 valoarea acestei pieței ajungea la aproape 50 miliarde de dolari.

Ea echivala, potrivit The Wall Street Journal, cu 12% din valoarea pieței de produse de lux noi.

CreditAmanet, principalul retailer de produse de lux pre-owned de pe piața românească, continuă, în 2024, extinderea operațiunilor pe piața internațională prin această divizie de business, care a cunoscut o creștere constantă în ultimii ani.

Tendința de pe piața autohtonă de profil reflectă ceea ce se întâmplă la nivel international.

Și la noi e la fel

Cosmin Popovici, CEO-ul CreditAmanet: „Piața de lux pre-owned crește an de an la nivel internațional, parametri în care ne încadrăm și pe piața internă. Propriu-zis, valoarea ei s-a dublat în ultimii patru ani. Această tendință se datorează unei popularități tot mai mari a produselor de lux-pre-owned. Dar și unei schimbări a comportamentului de consum al clienților, în special cei tineri. Aceștia sunt mai conștienți de impactul pe care-l au asupra mediului alegerile pe care le fac și doresc să opteze pentru alternative mai sustenabile. O altă caracteristică a cumpărătorilor de pe acest segment este că își doresc produse de lux de calitate superioară, dar la un preț mult mai competitiv. În plus, piața de lux pre-owned a beneficiat de amploarea pe care a luat-o comerțul online”.

În acest context, principalul retailer de profil din România își propune accelerarea dezvoltării pe piața internațională. „Pentru anumite categorii de produse (genți și ceasuri de lux pre-owned) CreditAmanet a avut și până acum clienți de peste granițe. Pentru anul în curs ne dorim să atragem de pe piața internațională de profil cât mai mulți clienți tineri. Categorie care a devenit o parte importantă a acestei zone de retail, pentru că reprezintă un segment dinamic, în expansiune. Prin strategia de anul acesta țintim creșterea acestei categorii de clienți în portofoliul nostru”, mai spune CEO-ul CreditAmanet.

Conform Tripartie.com, 46% dintre cetățenii europeni au cumpărat cel puțin un produs pre-owned în ultimele 12 luni.