Infofinanciar > Lumea la zi > Piața bursieră astăzi. Nvidia propulsează S&P 500 la un nou record
Lumea la zi

Piața bursieră astăzi. Nvidia propulsează S&P 500 la un nou record

Nvidia dezvăluie noile cipuri AI
Sursă foto: arhivă

Nvidia a depășit Microsoft la capitolul cea mai valoroasă companie americană listată la bursă.

Acțiunile Nvidia au crescut marți, devenind cea mai valoroasă companie listată la bursă din SUA. Subliniind cererea mare pentru cipurile de inteligență artificială ale companiei.

Acțiunile au încheiat ziua în creștere cu 3,5%, la un nivel record de 135,58 dolari. Compania ajungând la o evaluare de 3.340 de miliarde de dolari, devansând Microsoft și Apple. Marcând prima dată când o altă companie decât acestea două din urmă a stat în fruntea listei de la începutul anului 2019. Cipurile Nvidia au fost caii de bătaie ai boom-ului AI. Instrumente esențiale în crearea unor sisteme sofisticate de inteligență artificială care au captat imaginația publicului prin capacitatea lor de a produce texte, imagini și audio convingătoare cu un minimum de îndemnuri.

Lupta dintre giganții din domeniul tehnologiei, precum Microsoft, Meta și Amazon.com, pentru a deschide calea în dezvoltarea IA. Și pentru a profita de beneficiile sale sperate a dus la o avalanșă de achiziții de cipuri care a ridicat veniturile Nvidia la cote fără precedent. În ultimul său trimestru, compania a adus 26 de miliarde de dolari.

Mai mult decât triplu față de aceeași perioadă a anului precedent. Acțiunile Nvidia, cele mai performante din S&P 500 în 2023, și-au triplat valoarea în ultimul an. Valoarea de piață a companiei a atins 3.000 de miliarde de dolari la începutul acestei luni. La mai puțin de patru luni după ce a atins pragul de 2.000 de miliarde de dolari, potrivit wsj.