Infofinanciar > Info > Petre Daea, scurt și la obiect: „Am putut vedea că Austria nu este un exemplu!” Ce se va întâmpla acum cu prețul alimentelor
Info

Petre Daea, scurt și la obiect: „Am putut vedea că Austria nu este un exemplu!” Ce se va întâmpla acum cu prețul alimentelor

petre daea antena3.ro
sursă foto: antena3.ro

După o ședință de Guvern susținută în cadrul zilei de miercuri, 28 decembrie, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a ținut și o scurtă conferință de presă unde a fost întrebat de către jurnaliști despre cerința austriecilor privind plafonarea prețurilor la alimente pentru anul viitor. În declarațiile sale, Petre Daea a fost scurt și la obiect.

„Am putut vedea că Austria nu este un exemplu”, acesta a fost răspunsul ministrului Agriculturii, Petre Daea, în contextul în care austriecii cer guvernanților de la București plafonarea prețurilor privind unele alimente. Această posibilitate apare în situația în care Austria are de a face cu un procent al inflației de 10,5%, în timp ce România se confruntă deja cu o valoare de 17% privind fenomenul inflaționist.

Se pare că reporterița care a pus respectiva întrebare nu a fost mulțumită cu răspunsul oferit de oficialul de la Agricultură, insistând cu o întrebare referitoare la posibilitatea unei analize a acestei problematici într-o viitoare ședință de guvern. „Tot timpul este în analiza celui ce vă vorbește. Decizia va fi luată dacă situația o impune. Deocamdată nu”, a răspuns Petre Daea, citat de stiripesurse.ro.

Daea, nemulțumit de decizia Austriei

Nu este pentru prima dată când ministrul Petre Daea este înttrebat despre subiectul Austria-Schengen-România. Chiar la scurt timp după refuzul din partea Vienei, Daea a și anunțat cum ar urma să gestioneze situația și atmosfera în cadrul unei viitoare întâlniri cu omologul său austriac. El a specificat faptul că îi va strânge mâna şi „o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria”.

„Nu voi folosi acest prilej pentru a muştrului pe cineva, dar cu siguranţă îi voi strânge mâna şi o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune ceea ce merită să fie spus şi anume că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria şi din acest punct de vedere am ocazia să transmit ceea ce simt ca om, ca român şi din acest punct de vedere nu voi avea nicio rezervă”, a afirmat ministrul Agriculturii la acel moment.

Boicotează Daea?

De ademenea, presa a fost curioasă dacă Petre Daea va acționa în vreun fel la decizia Vienei privind votul negativ acordat țării noastre la aderarea la Spațiul Economic European. „Nu m-am dus la schi şi dacă m-aş duce, m-aş duce în România, avem suficiente zone în care se poate schia”, este răspunsul oficialului de la București.

„Nu practic acest sport. Dar chiar dacă l-aş practica, nu m-aş duce pentru că nu am cunoscut încă în întregime ţara pe care vreau să o cunosc şi îi îndemn pe toţi să cunoască România şi să stea în perimetrul acesta al interesului statal pe care îl avem”, a completat ministrul.

„Eu nu am stat niciodată cu capul plecat şi nu voi sta niciodată. Voi face ceea ce este convenabil pentru ţară, potrivit pentru România şi să vă asigur că nu voi sta niciodată cu capul plecat”, a conchis Daea.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.