Infofinanciar > Info > Peste 70% din români cred că sunt expuşi ştirilor false
Info

Peste 70% din români cred că sunt expuşi ştirilor false

România la un pas de adoptarea unei legi împotriva deepfake!
Foto: facebook

Peste 70% din români cred că sunt expuşi, într-o măsură mai mare sau mai mică, ştirilor false. Așa spune un sondaj dat publicităţii astăzi. În acelaşi timp, aproape jumătate dintre respondenţi sunt convinşi că mass-media nu relatează în întregime evenimentele importante petrecute la nivel planetar.

Peste 48% din populația României este convinsă că în lume se întâmplă multe lucruri foarte importante. Dar despre care oamenii obișnuiți nu sunt niciodată informați. Un procent populația României consideră că, de obicei, politicienii nu prezintă adevăratele motive din spatele deciziilor pe care le iau.

De asemenea, peste 45% dintre români sunt total de acord cu ideea că există organizații secrete care influențează deciziile politice. Puțin peste 30% se declară convinși că rezultatele alegerilor din țările democratice nu reflectă votul populației.

În același timp, peste jumătate dintre cei intervievați prezintă o apetență pentru teoriile conspiraționiste. Ei susțin că evenimente aparent fără legătură unul cu celălalt sunt rezultatul unor activități secrete.

Sondajul de opinie a fost realizat în luna iunie de INSCOP Research, la comanda Agenţiei de presă News.ro.