Infofinanciar > Info > Performanțele sportive, premiate la Gala Gimnasticii Românești. Mii de spectatori au fost prezenți
Info

Performanțele sportive, premiate la Gala Gimnasticii Românești. Mii de spectatori au fost prezenți

Gala Gimnasticii Românești, sursa foto: evz.ro
Sursa foto: arhiva companiei

În data de 16 februarie a acestui an s-a desfășurat, în sala Circului Metropolitan, Gala Gimnasticii Românești. În această arenă, care nu a fost aleasă la întâmplare, gimnaștii anului anterior au fost premiați.

Alături de momentele de decernare a premiilor au mai existat și evoluții artistice, pline de suspans. Cei care au susținut momentele sunt foști sportivi, care stârnesc emoții spectatorilor din lumea întreagă.

Iubitorii de gimnastică

Un alt lucru care a impresionat a fost numărul semnificativ de iubitori ai gimnasticii care s-au prezentat la eveniment. Români care atât în mod direct cât și în mod indirect sprijin acest sport, prin intermediul taxelor pe care le achită. De asemenea, românii care au fost prezenți la această gală au transmis un mesaj important autorităților. Gimnastica rămâne în sufletul generației adulte, dar și celei tinere.

Nadia Comăneci, multipla campioană olimpică, este președinta de onoare a Federației Române de Gimnastică. Aceasta a adresat un mesaj video la ceremonie. Sportivii au fost felicitați pentru rezultatele deosebite pe care le-au obținut pe parcursul anului 2023.

„Vă felicit pentru ambiţia, determinarea, perseverenţa cu care aţi muncit ca să arătaţi lumii că gimnastica românească renaşte prin voi toţi.

Vă doresc să vă bucuraţi de sărbătoarea rezultatelor voastre pe care le-aţi obţinut şi de munca enormă depusă. Ca să fii un campion, trebuie să te antrenezi ca un campion. Felicitări din nou tuturor încă o dată, ne vedem la Paris!”, a transmis gimnasta.

Medaliile gimnasticii românești

De asemenea, tot în cadrul acestei gale, Carmencita Constantin, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, a transmis că în anul anterior, la concursurile internaționale, sportivii au adus încă 23 de medalii gimnasticii românești.

„Mă bucur că sunteţi prezenţi aici în număr mare pentru a cunoaşte actuala generaţie şi rezultatele frumoase obţinute în anul care a trecut. Această generaţie a adăugat la palmaresul impresionant al gimnasticii româneşti care se ridică la peste 700 de medalii, dintre care 40 olimpice, un număr de încă 23 de medalii, dintre care 16 de aur”, a transmis Carmencita Constantin.

Renașterea gimnasticii românești

De asemenea, un alt lucru pe care l-a transmis aceasta este faptul că își dorește ca Jocurile Olimpice din 2024 să reprezinte un moment în care gimnastica românească va renaște.

„Sunt gimnaştii noştri, ai tuturor, ei concurează sub drapelul tricolor, iar prin ei toată România îşi readuce aminte sentimentul de mândrie naţională. Anul acesta avem nevoie de un dram de noroc pentru a ne atinge visurile, pentru ca gimnastica românească, cea care a bucurat atâtea generaţii de români, să renască precum pasărea Phoenix”, a mai adăugat aceasta.

Cei mai buni sportivi din 2023

În cadrul Galei Gimnasticii Românești au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2023 la gimnastică artistică. Este vorba despre Sabrina Voinea şi Andrei Muntean.

La Campionatele Europene, Sabrina Maneca Voinea a obținut medalia de bronz la sol. De asemenea, la aceeași probă, la Campionatele Mondiale, sportiva a obținut locul 4. În plus, aceasta a făcut parte din echipa României (împreună cu  Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Andreea Preda şi Ella Oprea Creţu) care a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Acest lucru s-a întâmplat după o pauză de 12 ani.

După Sabrina Maneca Voinea în clasamentul celor mai bune gimnaste au fost Alexia Vânoagă, Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Andreea Preda, Anamaria Mihăescu, Ariana Cotu, Miruna Botez şi Marcela Cercea.

Medalii pentru România

Sabrina Voinea a declarat în cadrul Galei că, alături de componente ale echipei olimpice, își dorește să aducă medalii pentru România.

„Mulţumesc mult pentru acest premiu şi pentru această gală minunată. Vă promitem că vom trage tare de noi pentru a ne îndeplini visul şi a aduce medalii pentru România”, a transmis aceasta.

Locul 1 la gimnastică artistică masculină

Andrei Muntean a obținut locul 1 la gimnastică artistică masculină. Acesta a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. De asemenea, la Campionatele Mondiale de la Anvers, gimnastul a ocupat locul 30.

După acesta, conform clasamentului întocmit de reprezentanții Federației Române de Gimnastică, locurile următoare au fost ocupate de Robert Burtănete, Radu Iustin Mihai, Gabriel Burtănete, David Puicea, Norbert Marcu, Rafael Szabo, Emilian Neagu, Nicholas Ţarcă şi Nicolae Bera.

Potrivit mesajului pe care l-a transmis Andrei Muntean, acesta dorește să îi facă pe români mândri de rezultatele gimnaștilor.

„Îi felicit pe colegii mei pentru rezultatele obţinute, dar şi pe antrenorii federaţiei, cărora le mulţumesc pentru toată susţinerea şi tot ce au făcut pentru noi. Promitem toţi ca pe viitor să muncim mult mai mult şi să obţinem rezultate cât mai frumoase, iar românii să fie mândri de noi”, este declarația făcută de acesta.

David Gavrilovici a obținut trofeul pentru cel mai bun sportiv al anului 2023 la gimnastică aerobică. Acesta este vicecampion european la trio, dans aerobic şi cu echipa României. În acest clasament au urmat  Claudia Ristea, Leonard Manta, Sandra Dincă, Daria Mihaiu, Larisa Şuiu, Vlăduţ Popa, Daniel Ţavoc, Antonio Surdu şi Mădălin Boldea.

Cea mai bună gimnastă junioară

Titlul pentru cea mai bună gimnastă junioară i-a fost oferit Melisei Fărcuță. Aceasta a obținut patru medalii de aur în întrecerea juniorilor la Campionatele Europene. Mai exact, ea a primit medalii pentru trio, grup, dans aerobic şi cu echipa României).

Câștigătorilor le-au fost înmânate trofeele de trei mari campioni ai gimnasticii româneşti. Este vorba despre Simona Amânar, Isabela Lăcătuş şi Marian Drăgulescu.

De asemenea, tot în cadrul acestei gale a mai fost lansat și imnul gimnasticii românești. Compozitorul acestuia este Andrei Păunescu.

Sprijin pentru gimnastică

Un lucru care a condus la rezultatele gimnaștilor a fost sprijinul financiar pe care l-au oferit mulți iubitori ai sportului. Un apel public a fost lansat de către actuala conducere a Federației Române de Gimnastică. Mai exact, aceștia cer sprijinirea sportului pe care mulți români îl iubesc, informează evz.ro