Infofinanciar > Info > Pentru unii români nu există criză. Louis Vuitton a rupt la vânzări în România
Info

Pentru unii români nu există criză. Louis Vuitton a rupt la vânzări în România

Louis Vuitton
Foto: businessoffashion.com

Brandul de superlux Louis Vuitton, care este prezent pe piața din România cu numai un magazin( în hotel Mariott din București), a făcut afaceri-record, anul trecut, chiar aici, la noi.

Suntem fani LV

Conform datelor oficiale, 70 de milioane de lei a fost cifra de afaceri a Louis Vuitton în România. în 2021. Respectiv, cu 4 milioane de euro mai mult decât cifra de afaceri din 2020. Concluzia: sunt români pentru care pandemia, criza economică și inflația nu există. Dar sunt iremediabil îndrăgostiți de monogramele LV.

Afacerile au depășit 70 de milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, cu 43% mai mult decât în 2020, iar profitul a crescut și el cu 50% la aproape 24 de milioane de lei.

De altfel, în România, Louis Vuitton a avut doar creșteri, și nicio scădere. În anul 2014, Louis Vuitton avea un profit de 900.000 de euro, profit care a ajuns în 2021 la aproape cinci milioane de euro.

Pe de ată parte, numărul angajaților din 2021 a rămas la fel ca cel din 2022: 11.

Louis Vuitton merge bine și la nivel global

Louis Vuitton face parte din LVMH, una dintre cele mai mari case de modă din lume, cu venituri de 64,2 miliarde de euro în 2021 și 175.000 de angajați la nivel mondial. Ce să vezi. Și 2022 se arată promițător pentru LVMH. Grupul a realizat în primele trei luni din acest an venituri de 18 miliarde de euro, în creștere cu 29% față de aceeași perioadă din 2021.

LVMH realizează cele mai multe venituri din categoria îmbrăcăminte și bunuri din piele, care a crescut cu 35% în primul trimestru din acest an. Grupul controlează circa 60 de subsidiare, fiecare cu un număr mic de branduri prestigioase precum Christian Dior, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs, Stella McCartney, Kenzo, Sephora, TAG Heuer, Bulgari și Tiffany & Co.

Vuitton, o legendă

Louis Vuitton, magnificul părinte al brandului de lux omonim, a fost un manufacturier de cufere de origini modeste din zona rurală a Franţei. Astăzi, casa fondată acum mai bine de 150 de ani, Louis Vuitton, este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de obiecte din piele – genţi, pantofi, accesorii.

Graţie talentului sau deosebit, Louis Vuitton a devenit în 1853 furnizorul personal al Împărătesei Eugenie de Montijo, soţia lui Napoleon Bonaparte.

El avea datoria de a crea cufere şi genţi cât mai frumoase, care să transporte hainele împărătesei între reşedinţele sale – Palatul Tuileres, Castelul de Saint-Cloud şi alte case de vacanţă.

în 1854, Louis Vuitton deschide primul shop în Paris, la intrarea căruia scria “Bagaje sigure pentru cele mai fragile încărcături. Specialist în transportul articolelor de modă.” Acela a fost şi momentul în care în oferta sa au apărut cuferele textile, pe lângă cele deja cunoscute, din piele.

Recunoaștere rapidă

Patru ani mai târziu, Vuitton introducea pe piaţă primele cufere de voiaj cu margini dreptunghiulare, înlocuindu-le pe cele rotunde, populare până atunci. Aceasta inovaţie a schimbat pentru totdeauna imaginea modului de a călători şi a câştigat imediat milioane de adepţi.

În 1867, Louis Vuitton a câştigat medalia de bronz la Expoziţia Universală organizată de Napoleon. După războiul Franco-Prusac din 1870 în care magazinele sale au fost distruse, artizanul a inaugurat un nou magazin şi un nou atelier în buricul Capitalei franceze.