Infofinanciar > Info > Pentru libertate n-ai nevoie de război! Cum vrea președintele Transnistriei să obțină independența republicii
Info

Pentru libertate n-ai nevoie de război! Cum vrea președintele Transnistriei să obțină independența republicii

Transnistria - sursa foto - playtech.ro
Transnistria - sursa foto - playtech.ro

Președintele Transnistriei este ferm convins că va câștiga independența, dar nu are în plan ca războiul să fie metoda de a realiza acest lucru. Conform lui Vadim Krasnoselsky, conducătorul Transistriei, dorește să negocieze pentru a obține independența republicii sale.

Republica Transnistria dorește să obțină recunoașterea la nivel internațional, iar conducătorul ei, într-o conferință de presă le-a solicitat reprezentanților presei să nu alimenteze conflictul din regiunea care oricum a fost ținta unor atacuri teroriste în ultima perioadă. Mai mult, site-urile agențiilor guvernamentale au fost și ele ținta unor atacuri, respectiv au fost blocate în mod repetat prin lovituri de tip DdoS.

Dorința Trasnistriei și atacurile asupra ei

Motivul pentru care a cerut abținerea de la alimentarea aceseti situații tensionate a fost spus chiar de către Vadim Krasnoselsky, declarând : „Nimeni nu are nevoie de un război. Nu ar trebui să turnați pe foc combustibil prin acte provocatoare. Opiniile exprimate din elocvență sau cu scopul de a crește ratingurile instituțiilor media ar putea aprinde un incendiu”

Pe data de 25 aprilie, mai multe lansatoare de grenade de mână au fost folosite în atacarea biroului local de securitate. Tot în aceeași zi, pe un aerodrom militar de lângă Tiraspol au fost auzite mai multe explozii. Pe 26 aprilie, antenele de transmisie ale unui post radio din Mayak au explodat. Următoare zi, în locurile dedicate depozitelor militarea de pe lângă satul Kolbasna au fost lansate mai multe grenade.

Președintele Transnistriei a făcut pe contul lui oficial de Telegram o postare în care spune următoarele lucruri: „Am întrebat de multe ori ce ar prefera națiunea – să câștige recunoașterea prin război și vărsare de sânge sau să trăiască într-o țară pașnică care a făcut progrese bune, dar lipsită de recunoaștere internațională? Răspunsul este clar: Transnistria ar trebui și va fi recunoscută, dar procesul va fi pașnic, realizat în negocieri, prin dialog. Acesta ar trebui să fie un proces exclusiv democratic și evolutiv, fără acțiuni militare sau victime”.

Conform știripesurse.ro, conducătorul Transistriei a spus că Ucraina este în spatele acestor atacuri, aceste lovituri repetate ridicând la cel mai înalt grad amenințarea teroristă.

Singura dorință a acestei republici separatiste este să fie recunoscută la nivel internațional, inclusiv de către Republica Moldova. Decizia de a obține acest lucru prin metode diplomatice, conform președintelui din Transnistria este un scop în sine. Acest lucru este transmis de către agenția de presă TASS, cea mai mare agenție de știri din Rusia.