Infofinanciar > Info > Pensii pentru cetățenii care au lucrat mai puțin de 15 ani! Daniel Baciu explică modificarea
Info

Pensii pentru cetățenii care au lucrat mai puțin de 15 ani! Daniel Baciu explică modificarea

Pensii mai generoase pentru seniori!
sursa foto arhiva companiei

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a detaliat criteriile potrivit cărora anumiți români pot beneficia de pensie, chiar dacă nu au contribuit timp de 15 ani.

În contextul implementării noii legi a pensiilor, guvernanții promit îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Conform declarațiilor președintelui Casei Naționale de Pensii, schimbările legislative vor aduce venituri mai mari pentru peste trei milioane de pensionari.

Buget suplimentar

„Avem un buget suplimentar de 25 de miliarde de lei față de ceea ce plătim în momentul de față. Acești bani se vor duce în pensiile românilor, nu merg în altă parte.

Încă de la început am vrut să valorificăm tot ceea ce semnifică contributivitate. Dacă asupra acelor venituri s-a achitat CAS, ele trebuie valorificate la calculul pensiilor.

În legătură cu punctele de stabilitate, care reprezintă cea mai mare noutate, deja am semnat contractul cu firma care asigură mentenanța sistemului informatic integrat la Casa Națională de Pensii Publice și programul informatic are în vedere aceste puncte de stabilitate, de fapt are în vedere întreaga formulă de calcul care este prevăzută în noua lege a pensiilor, iar aceste puncte de stabilitate se acordă tuturor celor care au realizat un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani”, a precizat Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, potrivit RomâniaTv.

Pensii prin noua lege

Președintele Casei Naționale de Pensii a explicat că prin noua lege a pensiilor se vor corecta ”inechitățile cu care nu mai putem să continuăm la nesfârșit”.

„Prin noua formulă de calcul asta încercăm să facem. Să înlăturăm aceste inechități. Practic, la același număr de puncte, toată lumea să aibă aceeași pensie în plată. Asta facem prin noua formulă. Înlăturăm aceste inechități, luăm în calcul mai multe venituri decât ceea ce se ia în calcul în acest moment, avem acele puncte de stabilitate astfel încât oamenii să rămână în câmpul muncii. Bineînțeles, cei care doresc și cei cărora sănătatea le permite acest lucru. Nu este o chestiune operativă prevăzută de lege. Dar am acordat aceste bonusuri, ca să zic așa, celor care doresc să rămână în continuare și să aibă niște pensii mai mari. Acestea sunt lucruri benefice iar această lege asta face. În urma recalculării de la 1 septembrie majoritatea pensionarilor vor avea venituri mai mari”, a declarat șeful CNPP la Realitatea PLUS.