Infofinanciar > Lumea la zi > PayPal lansează o nouă criptomonedă. Cum a reacționat bursa?
Lumea la zi

PayPal lansează o nouă criptomonedă. Cum a reacționat bursa?

paypal, bitcoin, Sursa foto: euronews
Sursa foto: euronews

Firma de tranzacții PayPal a lansat luni o monedă de tip stablecoin în dolari americani, în încercarea de a stimula adoptarea monedelor digitale pentru efectuarea de plăți și transferuri. Moneda stablecoin, cunoscută sub numele de PayPal USD, este susținută de depozitele în dolari americani și de titlurile de trezorerie americane pe termen scurt și va fi emisă de Paxos Trust Co.

Acțiunile PayPal au crescut pe bursă cu 1,4%, la 63,66 dolari. Stablecoins sunt criptomonede concepute pentru a fi protejate de volatilitatea sălbatică care face dificilă utilizarea activelor digitale pentru plăți sau ca rezervă de fonduri.

PayPal introduce PayPal USD, un stablecoin legat de dolar

PayPal USD este legat de dolar și va fi disponibil gradual pentru clienții companiei din Statele Unite, a precizat firma de plăți digitale. Începând de astăzi, 7 august și în următoarele săptămâni, clienții PayPal din SUA care cumpără PayPal USD vor putea:

1. Să transfere PayPal USD între PayPal și portofele externe compatibile.
2. Să trimită plăți de la persoană la persoană folosind PYUSD
3. Să finanțeze cumpărăturile cu PayPal USD prin selectarea acestuia la finalizarea comenzii2
4. Conversia oricărei criptomonede acceptate de PayPal în și din PayPal USD

Luna trecută, o comisie a Congresului american nu a reușit să ajungă la un acord asupra unui proiect de lege care să stabilească un cadru federal de reglementare pentru stablecoins. Visa (V.N) declarase în 2021 că va permite utilizarea criptomonedei USD Coin pentru decontarea tranzacțiilor în rețeaua sa de plăți.

PayPal USD este emis de Paxos Trust Company, o societate fiduciară cu scop limitat, care are licență maximă și este supusă supravegherii de reglementare de către Departamentul de Servicii Financiare din statul New York. În iunie 2022, PayPal a primit o licență BitLicense de la NYDFS după ce anterior a obținut o licență BitLicense condiționată.

Luna septembrie vine cu rapoarte publice despre rezervele pentru PayPal USD

Rezervele pentru PayPal USD sunt susținute în totalitate de depozite în dolari americani, titluri de trezorerie americane și echivalente de numerar similare, iar PayPal USD pot fi cumpărate sau vândute prin intermediul PayPal la un curs de 1,00 USD per PayPal USD.

Odată cu începutul lunii septembrie 2023, Paxos va publica un raport lunar public despre rezervele pentru PayPal USD care prezintă instrumentele ce compun rezervele. Paxos va publica, de asemenea, o atestare publică a unei terțe părți a valorii activelor de rezervă pentru PayPal USD. Atestarea va fi emisă de o firmă de contabilitate terță independentă și va fi realizată în conformitate cu standardele de atestare stabilite de American Institute of Certified Public Accountants (AICPA).

,,Trecerea la monedele digitale necesită un instrument stabil care să fie atât nativ digital, cât și ușor de conectat la moneda fiduciară, cum ar fi dolarul american”, a declarat Dan Schulman, președinte și director executiv al PayPal. ,,Angajamentul nostru față de inovație și conformitate responsabilă și experiența noastră de a aduce noi experiențe clienților noștri, oferă fundația necesară pentru a contribui la creșterea plăților digitale prin intermediul PayPal USD”, a mai adăugat acesta, potrivit reuters.com.