Infofinanciar > Info > Păruiala din USR Ploiești a dus la demiterea propriului viceprimar! „Problemele nu se rezolvă cu voturi la comandă”
Info

Păruiala din USR Ploiești a dus la demiterea propriului viceprimar! „Problemele nu se rezolvă cu voturi la comandă”

Ploiesti
Credit imagine: observator.ro

Magdalena Trofin, viceprimarul USR al municipiului Ploiești a fost eliberat din funcție prin votul majoritar al consilierilor locali.

Se pare că în paradisul USR din Ploiești au început să apară probleme. Principalele motive pentru care viceprimarul a fost scos din funcție, potrivit administrației, este gestionarea slabă a bugetului, hărţuirea unui funcţionar public din Direcţia Economică prin neacordarea concediului de odihnă conform solicitărilor şi cererea de note explicative în mod repetat, precum şi la îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor privind spitalele din subordinea sa.

Pe fir a intrat inclusiv primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, care a declarat faptul că discuția cu privire la Trofin este strict politică, nicidecum personală sau legată de o anumită hărțuire.

„Răfuieli interne și răzbunări”

Cu toate acestea, viceprimarul scos din funcție a invocat “răfuieli interne și răzbunări”, explicând că îşi va spune părerea de fiecare dată şi va vota în consecinţă atunci când va constata că anumite proiecte nu sunt în interesul cetăţenilor.

Totodată, ea a spus că „problemele nu se rezolvă cu voturi la comandă, voturi în orb”, ci pe calea comunicării.

Proiectul referitor la revocarea din funcţie a viceprimarului USR a fost aprobat cu 22 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere, consilierii partidului Prahova în Acţiune neparticipând la vot.

Biroul Judeţean al Filialei USR Prahova a decis în unanimitate excluderea din partid a trei consilieri locali ai Ploieştiului, după ce aceştia au semnat, alături de grupul de consilieri al PNL, proiectul de eliberare din funcţie a viceprimarului USR, Magdalena Trofin.

„Cei trei consilieri mai sus menţionaţi s-au situat în mod fără echivoc în afara USR şi în opoziţie cu principiile USR; având în vedere acţiunea în afara partidului, fără consultarea organelor statutare, acţiunea împotriva interesului şi imaginea partidului, precum şi susţinerea acestora pentru interesele ilegitime ale baronului local PNL, Iulian Dumitrescu. Au fost demarate demersurile legale la Prefectura Prahova pentru ca cei 3 consilieri locali să îşi piardă mandatul revenit în urma alegerii pe liste de partid”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a USR Plus Prahova.