Infofinanciar > Info > Părerea… părerile că are mai multe! Ion Țiriac spune că prețurile la imobiliare nu au șanse să scadă
Info

Părerea… părerile că are mai multe! Ion Țiriac spune că prețurile la imobiliare nu au șanse să scadă

Ion Tiriac - sursa foto - romaniatv.net
Sursa foto - romaniatv.net

Prețurile au crescut la absolut orice, iar apartamentele nu sunt deloc o excepție. Față de anul trecut, costul unui apartament din România a crescut cu 22,3%. La sfârșitul lunii aprilie, prețul mediu pe metru pătrat era în valoare de 1.396 de euori. Ion Țiriac, cunoscutul om de afaceri, spune că aceste sume nu au cum să ajungă mai mici.

Părerea omului de afaceri

Fostul jucător de tenis român a fost prezent la inaugurarea unei clădiri de birouri din zona Piața Victoriei din București, construcția numindu-se Țiriac Tower. Această investiție făcută de Țiriac Imobiliare a fost în valoare de 40 de milioane de euro. Omul de afaceri a afirmat că o problemă reală a prețurilor este reprezentată de faptul că s-au scumpit materialele de construcție. Ion Țiriac precizează și faptul că atât timp cât oamenii vor cumpăra apartamente, dezvoltatorii imobiliari nu vor avea motive să scadă prețurile.

În plus, omul de afaceri precizează faptul că, la ora actuală, prețurile la imobiliare din Romînia sunt încă mici, comparativ cu situația din restul Europei. Ion Țiriac declară, conform site-ului punctul.md, și că : Întotdeauna va exista o inflație și un cost al vieții. În ultimii 32 de ani eu nu am văzut nicio stagnare (istorică-n.r.) a prețurilor. Dar Europa n-o să aibă niciodată prețuri atât de ieftine cât sunt în România. Prețurile aici încă sunt mici. Încă. E adevărat, raportat la cum erau acum 3-4 ani, este o obscenitate cu cât au crescut. Cât despre investiții, eu cred că încă 20 de ani, imobiliarele din România pot să fie o investiție foarte promițătoare.”.

La momentul actual, compania omului de afaceri, Țiriac Imobiliare, încă are ca proiect în plină desfășurare complexul rezidențial Stejarii, mai precis dezvoltarea lui. Situat în zona de nord a Bucureștiului, în acest proiect se investesc aproximativ 50 de milioane de euro, iar speranța este să fie gata de „livrare” în toamna anului curent.

Alte proiecte în care Ion Țiriac investește

De asemenea, compania plănuiește și dezvoltarea unor noi proiecte în orașele Brașov și Timișoara. Pentru aceste inițiative au fost deja achiziționate terenuri, dar încă se așteaptă primirea unor autorizații pentru a începe operațiunile de construire. Conform lui Petru Văduva, CEO-ul Țiriac Imobiliare, aceste două proiecte o să aducă pe piața de imobiliare undeva la câteva sute de apartamente noi.

O altă investiție pe care o are în plan Ion Țiriac este cea într-un campus din Otopeni. Suma investită este în jur de 100-150 de milioane de euro. Fostul jucător de tenis a anuțat această investiție și în urmă cu câțiva ani. Acesta plănuiește să fie construite următoarele lucruri: o piscină olimpică, ce va purta numele Cameliei Potec, o sală de gimnastică Nadia Comăneci, o academie de tenis cu 30 de terenuri, o sală polivalentă și un hotel, potrivit economica.net .