Infofinanciar > Info > Pădurea de lângă autostradă. În Giurgiu s-au plantat trei hectare de perdele forestiere
Info

Pădurea de lângă autostradă. În Giurgiu s-au plantat trei hectare de perdele forestiere

Pădurea de lângă autostradă. În Giurgiu s-au plantat trei hectare de perdele forestiere
Foto: facebook.com

Perdelele forestiere au un rol foarte important în protejarea culturilor agricole împotriva secetei, eroziunii și alunecărilor de teren.

Tot ele sunt și bariere naturale foarte eficiente în condiții de viscol și ninsori abundente.

Perdele forestiere giurgiuvene

În județul Giurgiu, Direcția Silvică a plantat în acest an aproape trei hectare de perdele forestiere pentru protecția autostrăzii A1.

Romsilva a lansat acum un an Programul național privind amenajarea perdelelor forestiere de-a lungul drumurilor naționale și autostrăzilor din țara noastră.

În acest proiect a fost inclus și județul Giurgiu și astfel au fost plantați arbori de-a lungul unei porțiuni din autostrada A1 București-Pitești, spune Daniel Cimpoeru, purtător de cuvânt al Direcției Silvice Giurgiu.

2,45 de ha

Daniel Cimpoeru: ”Perdeaua are o suprafață de 2,45 hectare și o lungime efectivă de 900 de metri. În perdele găsim în jur de 12.000 de puieți de interes forestier, printre care regăsim frasinul, teiul, jugastrul”.

Reprezentantul Direcției Silvice Giurgiu spune că puieții plantați de-a lungul autostrăzii A1 sunt de mare folos.

Daniel Cimpoeru:” Perdeaua este foarte necesară, deoarece pe porțiunea de drum limitrofă în viitor nu se vor mai instala troienele de zăpadă în urma viscolului, iar vânturile vor fi stopate.

Ca melcul

În județul Giurgiu ar urma să fie amplasate perdele forestiere pe o lungime totală de 67 de kilomeri.

Din 2004 până în prezent, Romsilva a înființat 330 hectare de perdele forestiere de protecție a căilor de comunicații, cu o lungime totală de circa 100 de kilometri.