Infofinanciar > Lumea la zi > Cu un pas mai aproape de pace. Prim-ministrul Autorității Palestiniene a demisionat
Lumea la zi

Cu un pas mai aproape de pace. Prim-ministrul Autorității Palestiniene a demisionat

Prim-ministrul Autorității Palestiniene a demisionat
Sursa foto: trt.net.tr

Prim-ministrul Autorității Palestiniene din Cisiordania și-a prezentat demisia. Acesta urmărește formarea unui guvern caracterizat de un consens mai extins în rândul palestinienilor. Mahmoud Abbas ar fi cerut demisia fiind presat de unele țări arabe din regiune și a Statelor Unite.

,,Am prezentat preşedintelui pe 20 februarie demisia guvernului şi astăzi o prezint în scris”, a declarat Mohammed Shtayyeh la Ramallah, capitala Cisiordaniei.

El a zis că decizia intervine în special ,,în lumina evenimentelor legate de agresiunea împotriva Fâşiei Gaza”. Palestinienii au nevoie de „noi măsuri politice” şi de o conducere unificată ca urmare a „noii realităţi” impuse de războiul din Gaza, a explicat el.

,,Următoarea etapă cere noi măsuri guvernamentale şi politice care ţin cont de noua realitate din Fâşia Gaza. Și de nevoia urgentă de un consens interpalestinian”, a spus responsabilul palestinian.

Renunțarea la funcția de prim-ministru a lui Shtayyeh este percepută mai degrabă ca un gest nobil. Deschide calea pentru îndeplinirea obiectivului unei soluții, chiar dacă există încă multe obstacole, conform observatornews.ro.