Infofinanciar > Info > Ouăle, principalele alimente de Paște! Se vând la un preț impresionant în piețele din București
Info

Ouăle, principalele alimente de Paște! Se vând la un preț impresionant în piețele din București

ouă roșii
Sursa foto: arhiva companiei

În piețele din București, prețurile pentru ouă sunt incredibile. Există o diferență substanțială între tarifele care se practică în supermarketuri și tarifele care se practică la tarabe.

Cu numai câteva zile înainte de Paștele din acest an, pare că prețurile pentru ouă se majorează din ce în ce mai mult. Așa cum se întâmplă în fiecare an, mulți români își fac cumpărăturile pe ultima sută de metri.

Prețurile în piețele din Capitală

Având în vedere că numeroși români își realizează cumpărăturile în ultimul moment, producătorii profită de această oportunitate. Mulți au majorat prețurile produselor. Însă, de teamă ca marfa lor să rămână nevândută, există și producători care au mai tăiat din prețuri.

Acesta este exemplul fermierilor care își vând marfa în Piața Progresul din Capitală. Prețurile de aici sunt mai mici decât cele întâlnite în supermarket-uri.

Preț accesibil la ouă

Cu numai două zile înainte de sărbătoarea Paștelui din acest an, pe tarabele din Piața Progresul, ouăle au un preț accesibil. Pentru un singur ou, clienții scot din buzunar suma de 90 de bani. În paralele, în marile magazine, pentru același produs, clienții pot achita dublu.

În zilele de dinainte de Paște la porțile fermelor se vând ouă cu prețul de aproape 40-50 de bani bucata. Acest lucru se întâmplă din cauză că cererea este una mică. Din acest punct de vedere, producătorii sunt nevoiți să reducă din prețuri.

Prețurile în magazine

În acest timp, pentru un ou, în magazine, prețurile sunt cuprinse între 1,1 și 1,3 lei. La noi în țară, prețul mediu al unui ou la producătorii locali este de 70 de bani.

Lunar, numărul de ouă pe care îl consumă românii se ridică la aproximativ 90 de milioane. Însă, în lunile în care există sărbători importante, cererea pentru acestea se majorează cu aproape două treimi. În acest fel, în această perioadă a anului, de paște, se aproximează că se vor vinde în jur de 150 de milioane de ouă.

Avertisment din partea ANPC

De Paște, românii vopsesc ouăle în roșu, albastru sau verde. Cea mai importantă culoare este, însă, cea roșie. Cu toate acestea, există pericole pe care vopseaua care se folosește le ascunde. Reprezentanții ANPC au transmis un avertisment pentru românii care vopsesc ouă în acest interval al anului.

Un lucru pe care românii ar trebui să îl facă înainte de achiziționarea vopselei este să verifice termenul de valabilitate, dar și ce ingrediente sunt menționate pe etichete.

Reprezentanții ANPC au analizat 61 de produse și au descoperit că cele mai multe conțin E-uri. Proporția este de 98,36%. O modalitate de a înlocui aceste produse este utilizarea sfeclei roșii, informează romaniatv.net