Infofinanciar > Info > Ordonanţă de urgenţă pentru „creditul fermierului”. Credite și de 280.000 de euro
Info

Ordonanţă de urgenţă pentru „creditul fermierului”. Credite și de 280.000 de euro

fermierii europeni (sursă foto: agenzia nova)
Foto: facebook.com

Senatorii au votat în unanimitate legea de adoptare a ordonanței de urgență prin care se instituie schema de ajutor de stat „creditul fermierului”. Aceasta ușurează accesul agricultorilor la finanțare.

Potrivit documentului, fermierii afectați de războiul din Ucraina vor putea lua un credit bancar de până la 280.000 euro pentru cinci ani. Dar cu ROBOR plătit de stat și cu o dobândă de doar 1,95%.

Lucian Trufin, senator: ”Votăm a şaptea schemă de ajutor pe care Guvernul României o adresează agricultorilor și fermierilor din România. Instituim un program „creditul fermierilor” și o schemă de ajutor de stat. Astfel,  asigurăm accesul la resurse financiare necesare pentru a salva și totodată a dezvolta fermele agricole românești. Dar și pe fermierii afectați de criză care au protestat pe bună dreptate”.

Un raport al comisarului european Wojciechowski arată că România este pe locul 21 din 27 clasamentul valorii procentuale ajutorului de stat acordat fermierilor. raportat la valoarea producției agricole.

Documentul merge la Camera Deputaților pentru votul decizional.