Info

Omul de afaceri Mohammad Murad refuză oferta lui Simion de a intra în AUR: „El are nevoie de conținut”

Mohammad murad
sursa foto financialintelligence.ro

Mohammad Murad, afaceristul libanez pe care George Simion, liderul partidului AUR, și-l dorea ca ministru al Turismului, a declarat că nu dorește afilierea cu acesta. Omul de afaceri a intrat recent în scena politică românească.

Murad a participat la o întâlnire cu mai mulți politicieni din AUR, ca și reprezentant al Partidului Ecologist Român (PER). Omul de afaceri a declarat că singurele discuții purtate cu liderul AUR au fost legate de posibile proiecte și idei comune ale celor două partide, dar că nu este interesat de o uniune cu partidul lui George Simion.

„L-am cunoscut pe George Simion, am văzut ca are si calități si defecte, ca orice om. Nu am nici o legătură politică cu dânsul. Am fost din partea PER, la dezbatere, sunt la PER. Nu am fost în alta parte, e primul partid in care mă înscriu. E primul partid, sunt președinte executiv. Am fost la consultările AUR. A fost o discuție lejera, sa vedem daca sunt puncte, viziuni comune la partide, daca ei cred ca e momentul sa facem un fel de unificare”, a declarat omul de afaceri Mohammad Murad la Realitatea.

Murad nu dorește unificarea cu AUR

Murad a insistat pe ideea că nu există, la momentul actual, nici o colaborare oficială între el și George Simion:  “În acest moment nu am nici o înțelegere și proiecte comune cu el. Eu i-am și spus că el are nevoie de conținut, că atitudinea susținătorilor este anti-altcineva, dar nu neapărat pentru ceea ce propune el”.

Omul de afaceri a susținut că este interesat să găsească soluții pentru problemele actuale ale României: „După 30 de ani, dacă toată lumea spune România merge pe o direcție greșită, sunt mulți doritori care sa vina sa găsească o soluție, in special mediul de afaceri. Pe mine mă dor abuzurile unor persoane care folosesc instituțiile statului din interese personale. Mulți spun ca am foarte mult curaj, iar mulți, din păcate, sunt fricoși”.

Legat de declarațiile lui Simion cum că l-ar dori pe omul de afaceri în funcția de ministru al Turismului, Murad a susținut că „Este opinia dânsului. El a recunoscut foarte bine că suntem diferiți in abordare. Eu am foarte puține lucruri asemănătoare cu dl George Simion ca mesaj. Eu fac construcție, cred in proiecte, soluții. Mesajul dlui George Simion este unul anti-putere , dar nu cu soluții. Si chiar i-am spus: George, trebuie sa găsești o formula cu proiecte, nu doar anti. ”

Promisiuni pentru România

„Daca as fi prim-ministru, cu siguranță nu aș pleca la Moscova, nici la Washington. Sunt convins ca România are nevoie de proiecte simple care poate schimba soarta României. Din păcate, există o problemă, nu există o relație între cei care produc si cei care conduc. Am încercat să explic fel de fel de proiecte, benefice pentru România, cu alți oameni de afaceri, pentru că trăiesc în România. Noi facem PIB-ul în România. Efectiv, noi suntem cei care concurăm multinaționalele, așa cum suntem noi, cu multe probleme pe care le avem”, a declarat Mohammad Murad, conform RomâniaTV.

La dezbaterea organizată de partidul AUR la Palatul Parlamentului au participat și alți oameni politici și din mediul de afaceri. Tema dezbaterii a fost „România. Țară eșuată?”. Omul de afaceri și-a arătat dorința de a se implica activ în îmbunătățirea situației actuale a țării, ca membru al PER.