Infofinanciar > Info > Olanda a donat României trei avioane de luptă F-16! Zbor demonstrativ realizat de miniștrii Apărării
Info

Olanda a donat României trei avioane de luptă F-16! Zbor demonstrativ realizat de miniștrii Apărării

sua-inarmeaza-vietnamul
sursa foto arhiva companiei

Miercuri, 17 aprilie, cele trei avioane de luptă F-16 donate de Olanda României au sosit la baza militară de la Fetești. Printre pasagerii acestora s-au numărat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, și omologul său olandez, Kajsa Ollongren.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), aceste aeronave F-16 vor fi utilizate în cadrul Centrului European de Instruire F-16, dedicat programelor de pregătire a piloților pentru operațiuni cu acest tip de avion de luptă.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a subliniat miercuri că acest Centru European de Instruire pentru F-16 reprezintă un punct cheie pentru securitatea regională. „Lucrăm împreună încă din 13 noiembrie a anului trecut pentru a dezvolta acest centru de instruire într-un important punct de referință regional. Considerăm că Centrul European de Instruire pentru F-16 este o realizare semnificativă și un punct esențial pentru securitatea regională, permitându-ne să atingem standardele de instruire ale alianțelor și partenerilor noștri. Aceasta va contribui la consolidarea coeziunii și la demonstrarea unității și consolidarea capacităților de apărare și descurajare împotriva oricărei agresiuni în spațiul euro-atlantic”, a declarat Angel Tîlvăr, la Baza 86 Aeriana „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţa” de la Borcea, județul Călărași, cu ocazia sosirii celor trei avioane F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze care urmează să fie integrate în Centrul European de Instruire F-16, scrie Ziare.com.