Infofinanciar > Info > Este oficial! S-au finalizat listele cu cei peste 2,5 milioane de beneficiari ai tichetelor sociale
Info

Este oficial! S-au finalizat listele cu cei peste 2,5 milioane de beneficiari ai tichetelor sociale

Peste 2,5 milioane de români beneficiază de tichete sociale
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unui anunț pe care l-au transmis reprezentanții Ministerului Muncii în ziua de joi, 22 februarie, listele cu cei mai mult de 2,5 milioane de români care beneficiază de carduri pentru alimente au fost finalizate.

Potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, începând cu anul 2024, plafonul maxim al veniturilor a fost majorat. Mai exact, acesta a crescut la suma de 2.000 de lei.

Alimentarea cardurilor

Având în vedere că plafonul de acordare a tichetelor sociale a crescut la suma de 2.000 de lei, în perioada următoare se vor alimenta cele 2.537.758 de carduri active. Pe acestea va intra o tranșă în valoare de 250 de lei. Pe perioada anului 2024, cardurile vor fi alimentate de șase luni. Este vorba despre lunile februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie.

„Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii Publice, instituţii subordonate şi respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale au transmis către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene situaţia centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente: 614.358 persoane, adulţi şi copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat şi mediu, 13.098 familii cu cel puţin 2 copii în întreţinere; 3.130 familii monoparentale; 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune; 1.714.246 de pensionari 528 de persoane fără adăpost”, este mesajul transmis de reprezentanții Ministerului Muncii.

Plafon mai mare pentru carduri

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei.

Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de şase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie”, este declarația făcută de Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii.

Carduri pentru beneficiari

Acești bani din partea statului sunt oferiți românilor care fac parte din categorii sociale vulnerabile. Mai exact, banii ajung la copiii și adulții care sunt încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu și ale căror venituri lunare proprii nu trec de suma de 2.000 de lei.

De asemenea, și familiile care au cel puțin doi copii în întreținere mai pot beneficia de acest sprijin. Totuși, este nevoie ca veniturile lunare realizate pe membru de familie să nu fie mai mari de suma de 675 de lei.

În plus, și familiile monoparentale mai pot primi acest sprijin. Ca și în cazul familiilor cu 2 copii în întreținere este nevoie ca veniturile lunare realizate pe membru de familie să nu fie mai mari de 675 de lei.

Bani pentru pensionari

Mulți seniori români se confruntă cu venituri mici. În contextul în care prețurile se majorează considerabil, acestora le este greu să se descurce cu banii. În acest fel, seniorii sistemului public de pensii, dar și pensionarii aflaţi în evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, care nu realizează un venit lunar mai mare de suma de 2.000 de lei primesc acest sprijin din partea statului, informează stirileprotv.ro