Infofinanciar > Lumea la zi > Occidentul „merge pe calea greșită”! „Al Treilea Război Mondial este mai aproape decât credeți”
Lumea la zi

Occidentul „merge pe calea greșită”! „Al Treilea Război Mondial este mai aproape decât credeți”

Bombă nucleară, Sursă: Playtech.ro
Foto: facebook.com

Amenințările Rusiei la adresa Occidentului nu sunt nimic nou. Propagandiștii de la Kremlin sau membrii guvernului rus înșiși au emis avertismente continue țărilor occidentale de când trupele lui Putin au invadat Ucraina în februarie 2022.

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei nu au menţionat un posibil al Treilea Război Mondial, care ar fi devastator pentru planetă având în vedere utilizarea armelor nucleare, scrie publicația spaniolă La Razon.

Al Treilea Război Mondial e aici!

Dar, în ultimele ore, cercul liderului rus, în special Vladimir Soloviov, a amenințat cu un conflict pe scară largă „pentru ajutorul dat naziștilor ucraineni și acum Israelului”.

Soloviov, un prezentator propagandist de la Kremlin, a fost unul dintre protagoniștii ruși de când a început invazia Ucrainei.

„Războiul său mediatic împotriva țărilor NATO” a lansat mai multe amenințări care cer utilizarea de rachete, drone sau arme nucleare. De exemplu, în urmă cu câteva luni, Soloviov a amenințat Spania, susținând că țara noastră este „cel mai mare rău din lume” și „o generație a lui Satana”.

Satana iberică

Dar, anterior, propagandistul de la Kremlin a amenințat deja alte țări și teritorii. Ținta sa, în special, o reprezintă Europa și Statele Unite. În aprilie, el a amenințat Europa și Alianța Atlantică, afirmând că „nu va exista milă” împotriva lor.

„Războiul împotriva Europei și a lumii se va dezvolta într-un mod mai specific, ceea ce înseamnă că trebuie să acționăm într-un mod diferit”, a declarat el în programul său de televiziune.

De asemenea, el a avertizat Marea Britanie cu privire la trimiterea rachetei RS-28 Sarmat, un proiectil intercontinental care este una dintre cele mai bune arme rusești. „Un Sarmat ar fi o veste proastă împotriva Regatului Unit”, a spus purtătorul de cuvânt.

Călătoria unui Sarmat RS-28

Propagandiștii ruși au început să spună că Statele Unite „furnizează arme dușmanilor Rusiei pentru ca aceștia să poată distruge Moscova, dar și Coreea de Nord sau China”. Lucru pe care Solovyov îl consideră suficient pentru a începe un al Treilea Război Mondial, pentru că Rusia ar trebui să „înceapă să dea totul dușmanilor Washingtonului, pentru ca ei să simtă ceea ce simțim noi”.

Jihadul global

Dar el crede că, dacă se va întâmpla asta, ar fi suficient să existe „un jihad global și, prin urmare, un conflict la scară largă”.

„Vă puteţi imagina ce s-ar întâmpla dacă ar începe un jihad global?”, a întrebat Soloviov, potrivit „Newsweek”, care a raportat că Soloviov a continuat, afirmând că nimeni nu și-ar putea imagina ce s-ar întâmpla dacă ar izbucni un război religios, pentru care doar Occidentul ar urma să poarte vina.

„Acest conflict are tot potențialul de a deveni un război la scară largă, nu aceasta este calea pe care țările occidentale ar trebui să o urmeze”, a spus şi Medvedev, fostul președinte rus și actualul șef al Consiliului de Securitate al Rusiei.