Infofinanciar > Info > Oamenii de afaceri se tem că ar putea pierde forța de muncă odată cu aderarea României la Spațiul Schengen
Info

Oamenii de afaceri se tem că ar putea pierde forța de muncă odată cu aderarea României la Spațiul Schengen

dreamstime_xxschengen (sursă foto: dreamstime)_189713626
Sursa foto dreamstime.com

Reprezentanții mediului de afaceri sunt îngrijorați că odată cu aderarea parţială a României la Spațiul Schengen, de la sfârșitul acestei luni vor începe să piardă forța de muncă adusă din afara Uniunii.

Președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România, Cristian Pârvan, consideră necesară completarea legislației. Tocmai pentru a nu se agrava lipsa de personal din unele domenii.

Cristian Pârvan:” Este clar că trebuie reglementări astfel încât această /…/ să fie controlată. Interzisă probabil nu se va putea, dar controlată și supusă unor reguli. ERste ceva care este firesc. Firmele care au fost nevoite să apeleze la import de forță de muncă au făcut făcut eforturile financiare.  Ei se-au temut, le-au fost foarte clar că odată cu intrarea în Schengen, acești muncitori după ce vin în România și își obțin viza, pot să plece oriunde să lucreze în Europa”.

Vă reamintim, din 31 martie România intră în spațiul european de liberă circulație, cu frontierele aeriene și maritime.