Infofinanciar > Info > O zi specială! 20 de ani de la aderarea României la NATO
Info

O zi specială! 20 de ani de la aderarea României la NATO

20 de ani de la aderarea României la NATO
sursa foto: pexel.com

Pe 29 martie s-au născut Costache Caragiali, cunoscut pentru contribuțiile sale ca actor și regizor, Elena Farago, remarcabilă poetă, și Dan Bittman, liderul trupei Holograf. Această dată marchează și aniversarea a două decenii de când România a devenit membră a NATO. Alături de alte șase state, un moment istoric semnificativ pentru țară.

România a oficializat aderarea sa la NATO împreună cu alte șase state, inclusiv Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Această marcă istorică a fost înregistrată printr-o ceremonie solemnă la Departamentul de Stat al SUA în Washington. Unde premierul Adrian Năstase a depus actele de ratificare în prezența secretarului de stat american, Colin Powell.

Mai târziu, a avut loc și o întâlnire la Casa Albă, unde președintele american George W. Bush i-a primit pe liderii celor șapte state. Ceremoniile de ratificare au confirmat ca Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Slovenia să devină membri cu drepturi depline ai NATO, conform adevarul.ro.