Infofinanciar > Info > O treime dintre români și-ar părăsi instantaneu postul pentru un salariu cu 30% mai mare
Info

O treime dintre români și-ar părăsi instantaneu postul pentru un salariu cu 30% mai mare

Angajati Sursa foto Colorful.hr
Foto: facebook.com

Un recent sondaj eJobs arată că românul nu e prea fericit la locul actual de muncă. Astfel, 4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu. Însă, o treime dintre români și-ar părăsi instantaneu postul pentru un salariu substantial mărit

Tot 4 din 10 români că dacă ar avea o discuție cu managerul ar putea primi o majorare de maximum 10%

O treime dintre români ar fugi imediat

Cei mai mulți dintre respondenți ar accepta un nou job dacă oferta ar fi de cel puțin 30%. Asta declară o treime dintre participanții la sondaj. 22,6% ar pleca în altă parte pentru cel puțin 20% și 14,3% pentru cel puțin 50% în plus. 12,2% nu ar face schimbarea pentru mai puțin de 40%, iar 10,2% și-ar da demisia doar pentru dublul lefii. Cei foarte nemulțumiți de jobul actual (11,2%) ar accepta și un salariu cu maximum 10% mai mare.

Foarte puțini satisfăcuți

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor. 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. O eventuală renegociere salarială pare a fi o soluție pentru un procent destul de mic de angajați. Astfel, 42% spun că, o discuție în acest sens, ar putea să le aducă un plus de maximum 10%.  37,7% cred că ar putea obține între 10% și 20%, iar 13,1% între 20% și 30%. 3,1% au încredere că o renegociere le-ar putea crește salariul cu 30% – 40%. 2% între 40% și 50% și 2,1% peste 50%.

Greu, în fața angajatorului

32,1% dintre respondenți se plâng de faptul că, deși încearcă să negocieze, rar li se întâmplă să obțină suma dorită. 20,9% recunosc că nu le place și nu se descurcă deloc să negocieze, de aceea acceptă mereu oferta angajatorului.

Pentru 20,7% este greu să facă o evaluarea a capacităților de negociere pe care le au.

Sondajul mai arată că 39,6% dintre participanți nu și-au mai negociat salariul de la angajare. 19,5% au făcut acest lucru la începutul anului. Pentru 18,4% a trecut mai mult de un an de la ultima negociere. 15,8% spun că nici nu-și mai amintesc când s-a întâmplat ultima oară acest lucru.

Diverse tactici

Atunci când vor să obțină o mărire salarială, 54,6% adoptă metoda clasică de a prezenta managerului realizările profesionale. 14,8% spun direct că nu se mai simt motivați de salariul actual. 10% justifică această cerere prin creșterea prețurilor din ultimul an. Tot atâți află salariile care se oferă în piață și prezintă datele managerului.

În cazul în care nu primesc mărirea salarială așteptată, 41% dintre angajați încep să își caute un job nou. 23,9% chiar îi spun textual managerului că vor începe să facă demersuri în acest sens. 22,6% declară că înțeleg situația și așteaptă o perioadă mai bină pentru companie. Aproape 10% privesc un refuz din partea managerului ca pe un puternic factor care duce la lipsa de motivare.