Infofinanciar > Lumea la zi > Northvolt deschide o nouă fabrică de baterii în Europa
Lumea la zi

Northvolt deschide o nouă fabrică de baterii în Europa

Northvolt deschide o nouă fabrică de baterii în Europa
Sursa arhiva companiei

Producătorul de celule de baterii  pentru automobile electrice Northvolt a anunțat construirea unei noi fabrici în Germania. Compania produce în acest moment 50 de miliarde de euro având o singură fabrică în Suedia.

Cancelarul Federal al Germaniei, Olaf Scholz a declarat la ceremonia de deschidere că  „Investiții precum cea a Northvolt au o importanță strategică pentru țara noastră și pentru Europa. Germania a fost, este și va rămâne o țară cu o bază de producție puternică. Și producția de mașini bune dincolo de motorul cu ardere continuă să formeze coloana vertebrală a sectorului nostru industrial. Pentru asta avem nevoie de baterii fabricate în Germania, fabricate în Europa. Prin urmare, este o veste bună pentru întreaga noastră țară că, aici, în nord, celulele bateriei produse într-un mod ecologic vor fi fabricate pentru un milion de mașini pe an în viitor”.

Se estimează ca lucrările noii fabrici să dureze doi ani, așadar până în 2026. O dată cu deschierea noii fabrici în Germania, în orașul Heide, numărul angajaților  va urca cu până la 3000 de persoane. Northvolt spune că va produce „cele mai verzi celule de baterii” din lume, conform Profit.ro.